online versie
 
Nieuwsbrief
mei 2022
 
 
 
 
 
 
Festival Aftermovie
 

Met trots kijken we terug op het Movies that Matter Festival 2022. Het waren negen dagen vol films, indrukwekkende gesprekken, workshops, panels en bijzondere ontmoetingen. Bekijk onze aftermovie voor een korte impressie!

 

We hopen je volgend jaar weer te zien op het festival (vrijdag 24 maart tot zondag 2 april 2023), en het hele jaar door bij een van onze On Tour-vertoningen, evenementen of educatie-programma’s.

 
  Bekijk de aftermovie  
 
 
 
 
 
 
 
Publieksonderzoek
 

Wij blikken terug op een geslaagd festival, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Was jij erbij? Help ons dan om het festival nog beter te maken door de publieksenquête in te vullen!

 

Jouw deelname aan dit onderzoek is belangrijk voor ons, daarom belonen we je met een gratis maandabonnement op CineMember. CineMember biedt je toegang tot ruim 950 kwaliteitsfilms die je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt kijken, waaronder een selectie van bijna 200 Movies that Matter-films.

 
  Vul de enquête in  
 
 
 
 
Movies that Matter klassiekers
 

Nog niet uitgekeken? De 2Doc.nl-redactie verzamelde veertien klassiekers van eerdere festivaledities.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
On Tour: Bigger Than Us
 

In mei is de inspirerende documentaire Bigger Than Us in zeventien filmtheaters door het land te zien met een verdiepingsprogramma.

 

De Nederlands-Indonesische activiste Melati (20) gaat op een roadtrip en ontmoet jonge mensen die werken aan een betere toekomst. Van Malawi tot Brazilië tot Libanon komen jonge activisten op voor de vrijheid van meningsuiting, het milieu, de rechten van vluchtelingen en meisjes, en het recht op onderwijs.

 

Deze On Tour-vertoningen van Bigger Than Us worden je aangeboden door de Europese Unie. Ontdek hier de nieuwe #ClimateConnect campagne.

 
  Bekijk de draaitijden  
 
 
 
 
Icarus Balance in Kriterion
 

Op 10 mei vertonen we de klimaatdocu Icarus Balance in Filmtheater Kriterion in samenwerking met de HvA.

 
  Meld je gratis aan  
 
 
 
 
 
 
Sacharov Special: F@ck This Job
 

F@ck This Job gemist tijdens het festival? In mei presenteren we in samenwerking met het Europees Parlement nog twee gratis te bezoeken Sacharov-vertoningen van de documentaire met een nagesprek.

 

In de docu volg je tien turbulente jaren achter de schermen bij de Russische televisiezender Dozhd, in het spoor van de flamboyante oprichter Natasha Sindeeva. Wat begint als een lifestylekanaal ‘voor gewone mensen’ wordt een van Ruslands weinige onafhankelijke nieuwszenders. En een van Vladimir Poetins grote rivalen – met alle gevaren van dien.

 

Lumière, Maastricht | maandag 2 mei
Cinema Middelburg | datum volgt binnenkort

 
  Lees meer  
 
 
 
 
   
MtMF22 docu's op TV
 
 
 
 
Sexual Healing
 

16 mei, 20:25 op NPO 2  Een intiem portret van Evelien, die sinds haar geboorte spastisch is en een sterk verlangen heeft naar seksualiteit. Nu, op haar 53ste, vindt ze de tijd rijp voor een zoektocht naar intimiteit. Maar twijfel en onzekerheid zijn nooit ver weg. Wordt ze haar innerlijke obstakels de baas?

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Sabaya
 

26 mei, 23:15 op NPO 2 Een documentairethriller over een groep vrijwilligers die Yezidi-vrouwen en -meisjes redden uit IS-gevangenschap. Met de hulp van geïnfiltreerde vrouwen voeren Mahmoud en Ziyad gevaarlijke reddingsmissies uit. Eenmaal bevrijd staan de vrouwen en meisjes voor de zware taak hun leven opnieuw te beginnen.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Educatiefilms in de bioscoop
 

Ben je een docent en wil je met je klas naar de bioscoop? Gedurende het schooljaar organiseren we filmvertoningen voor het voortgezet onderwijs en het mbo door heel het land. Wij werken samen met een aantal vaste filmtheaters maar kunnen ook contact opnemen met een nieuw filmtheater bij jou in de buurt.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Stagevacature programma
 

Wij zijn per september op zoek naar twee stagiairs / vrijwilligers voor het programma-team (24 uur per week). Als stagiair help je het programma-team o.a. bij het researchen van filmprogramma’s, het opvragen en evalueren van films en het contacteren van internationale rechthebbenden. Je kunt tot en met donderdag 19 mei reageren op de vacature.

 
  Bekijk de vacature  
 
 
 
Verder te zien in mei
 
 
5 mei
Bioscooptip: Navalny
 
12 mei
Bioscooptip: Ali & Ava
 
12 mei
Bioscooptip: Myanmar Diaries
 
19 mei
Bioscooptip: Eyimofe
 
26 mei
Bioscooptip: Feast
 
26 mei
Bioscooptip: Huda’s Salon
 
26 mei
Bioscooptip: Invisible Demons
 
 
 
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2022 werd mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners als Amnesty International, ASN Foundation, Creative Europe Media, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds 21, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, dagblad Trouw, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly