online versie
 
Nieuwsbrief
mei 2023
 
 
 
 
 
 
Ali Remmelts neemt afscheid
 

Ali Remmelts draagt na 15 jaar het stokje van zakelijk directeur over. Ze bouwde met een niet aflatende energie een breed netwerk aan partners en fondsen op die onmisbaar zijn geworden voor de organisatie. Het festival groeide uit tot een negendaags film- en debatfestival met onder meer een indrukwekkend hoofdprogramma rond mensenrechtenactivisten, een educatie- en een internationaal ondersteuningsprogramma en een landelijke evenementen- en adviestak. Het team van MtM is Ali enorm dankbaar voor alles wat ze voor de organisatie betekend heeft.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Vacature Zakelijk Directeur - Bestuurder
 

We zoeken per 1 juli een zakelijk directeur – bestuurder (36 uur / week) . Je kunt t/m 4 juni reageren op de vacature.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
On Tour: The Mind Game
 

Toen hij pas 14 was, vluchtte Sajid Khan Nasiri in zijn eentje uit Afghanistan. Na een reis van twee jaar vol gevaar en ontberingen – die hij gedetailleerd vastlegde met zijn telefooncamera – arriveert hij in België. Daar begint een heel nieuwe worsteling. The Mind Game, het intieme vervolg op het bekroonde Shadow Game, is onze On Tour film van de maand mei.

 

Je kunt de documentaire zien in 17 filmtheaters door het hele land. Regisseurs Eefje Blankevoort, Els van Driel en/of Sajid Khan Nasiri zijn bij een aantal vertoningen aanwezig voor het nagesprek.

 
  Bekijk de vertoningsdata  
 
 
 
 
 
 
 
#EducationNoMatterWhat
 

Voorafgaand aan de On Tour-vertoningen van The Mind Game vertonen we de korte film When I Grow Up van Claire Billet en Olivier Jobard. Een uiterst actuele documentaire, geschoten in Oekraïne, over jongeren in conflictsituaties en het belang van humanitaire hulp en onderwijs. De film maakt deel uit van de campagne Education No Matter What van de EU

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Avondje Gerechtigheid
 

Voor of na de film The Mind Game samen met vrienden een heerlijk Afghaans diner met impact organiseren? Ontdek tijdens een Avondje Gerechtigheid wat er in Afghanistan aan de hand is en steun meteen de mensenrechten. In deze dinerbox van Amnesty zit alles om een uitgebreid Afghaans diner te bereiden met goede gesprekken: ingrediënten en recepten, gesprekskaartjes, achtergrondinformatie en meer. Zo doe je samen iets leuks, iets interessants en iets goeds tegelijkertijd.

 
  Lees meer en bestel de box  
 
 
 
 
Aftermovie
 

Met trots blikken we terug op het MtMF23. Bekijk de aftermovie voor een korte impressie.

 
  Bekijk de video  
 
 
 
Publieksenquête
 

Deel je mening over het MtMF23 en maak kans op een gratis CineMember abonnement en unieke festivalmerch!

 
  Vul de enquête in  
 
 
 
   
Prijswinnaars in de bios
 
 
 
 
Aurora's Sunrise
 

Winnaar Publieksprijs MtMF23

 

Epische reconstructie van het verhaal van Aurora Mardiganian en de Armeense genocide. Prachtige animatie toont Mardiganians odyssee, van het overleven van de genocide tot de verfilming van haar verhaal in Hollywood in 1919.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Dalva
 

Winnaar Grand Jury Fiction Award MtMF23

 

De 12-jarige Dalva gaat naar een opvanghuis. Nu moet ze van voren af aan leren wat vertrouwen, liefde en intimiteit zijn – en misschien vooral: wat het is om jong te zijn.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
2Doc: Sirens
 

Aan de rand van Beiroet worstelen Lilas en Shery met vriendschap, seksualiteit en vernietiging in hun streven om rocksterren te worden.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
De Groene Filmclub: Eternal Spring
 

Een prachtige animatiefilm over activisten die korte tijd de Chinese staatstelevisie wist over te nemen.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
 
 
Stagevacatures
 

Lijkt het je fantastisch om educatievertoningen voor jongeren te ontwikkelen? Of denk je liever mee over een nieuwe contentreeks voor onze socials? Kom dan na de zomer bij Movies that Matter stage lopen!⁠ Per september zijn verschillende teams op zoek naar stagiairs.

 
  Bekijk de vacatures  
 
 
 
Binnenkort te zien
 
 
11 mei
Bioscooprelease: Little Richard, I Am Everything
 
12 mei t/m 14 mei
Amsterdam Koerdisch Film Festival 2023
 
18 mei
Bioscooprelease: Die middag
 
25 mei
Bioscooprelease: Blue Jean
 
25 mei
Bioscooprelease: Plan 75
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly