online versie
 
Nieuwsbrief
november 2022
 
 
 
 
 
 
On Tour: Rebellion
 

Benieuwd naar wat er achter de schermen gebeurt bij Extinction Rebellion? Deze maand toert Rebellion, de fascinerende documentaire over de klimaatactiegroep, langs zeventien filmtheaters in Nederland met een inleiding of nagesprek.

 

Rebellion volgt de groep vanaf haar ontstaan, naar de euforische doorbraakactie ‘April Rebellion’ van 2019, en verder. We zien de activisten strategische verkeerspunten blokkeren en zichzelf vastlijmen aan het Shell-kantoor. Tegelijk groeien de interne spanningen als strategieën, stijlen en persoonlijkheden botsen.

 
  Bekijk de speeldata  
 
 
 
 
 
 
 
Nu ook in Filmhuis Gouda
 

Ooit begonnen in een klaslokaal met een projector op tafel, viert Filmhuis Gouda dit jaar haar 45ste bestaan met inmiddels een prachtige filmzaal met laserlicht apparatuur. Wij zijn dan ook verheugd dat Filmhuis Gouda onlangs lid is geworden van de MtM On Tour familie! Op dinsdag 22 november vertonen zij Rebellion.

 

Vrijwilligers gezocht
Het filmhuis is nog op zoek naar extra lokale vrijwilligers om een On Tour groep te vormen met geïnteresseerde filmkijkers en/of maatschappelijk betrokken mensen die de filmvertoningen aan willen vullen met een verdiepend programma.
Is dit misschien iets voor jou? Stuur dan een mail naar info@filmhuisgouda.nl of naar b.pol@moviesthatmatter.nl.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
   
Stagiairs gezocht
 
 
 
 
Stagiair verdiepings- programma
 

Per 1 januari zijn we voor het MtMF23 op zoek naar een stagiair die de programmamaker van het verdiepingsprogramma 24 uur per week ondersteunt. Een filmliefhebber zonder telefoonangst die weet wat er in de wereld speelt.

 
  Bekijk de vacature  
 
 
 
 
Stagiair Marketing & Communicatie
 

Het Marketing & Communicatie-team zoekt per 1 februari een stagiair die meewerkt aan o.a. het gericht benaderen van specifieke doelgroepen en het opzetten van (samenwerkings)acties. De stage is voor 16 – 24 uur per week en loopt tot 1 juli.

 
  Bekijk de vacature  
 
 
 
 
 
 
 
 
Première:
Ga terug en haal het
 

Op maandag 21 november organiseren we in samenwerking met Tomtit Film en de VPRO de première van de nieuwe film van Clarice Gargard Ga terug en haal het in Pakhuis de Zwijger. Na de film gaan we in gesprek met Clarice Gargard, André Reeder en Zenzy Blindeling. De avond wordt geleid door schrijver, columnist en theatermaker Johan Fretz.

 

Over de film
De Black Lives Matter-demonstraties van juni 2020 waren de grootste anti zwartracisme-protesten ter wereld en zetten de wereld op z’n kop. In Ga terug en haal het vraagt regisseur Clarice Gargard zich af of dit een kantelpunt voor verandering was. Om daar antwoord op te geven maakt ze, onder leiding van een alwetende gids, een reis door tijd en ruimte. Ze haalt in Nederland, Suriname en Curaçao herinneringen van alledaagse verzetsstrijders op, in de hoop dat die haar iets over de toekomst kunnen vertellen.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
De Groene Filmclub
 

Deze maand vertonen we de festivaldocu Stop Filming Us but Listen bij de filmclub van De Groene Amsterdammer.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Laatste kans: filminzending
 

Filmmakers opgelet! Heb je een film gemaakt of werk je aan een film over maatschappelijke thema’s, mensenrechten of duurzaamheid? Stuur dan nu jouw film – fictie en documentaire – in voor het Movies that Matter Festival 2023, dat plaatsvindt van 24 maart t/m 1 april 2023 in Den Haag en op satellietlocaties. Filminzending is mogelijk tot 21 november 2022.

 
  Stuur je film in  
 
 
 
Verder te zien
 
 
10 november
Bioscooptip: Holy Spider
 
23 november t/m 27 november
Eastern Neighbours Film Festival in Filmhuis Den Haag
 
9 november t/m 20 november
International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA)
 
24 november
Bioscooptip: She Said
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly