online versie
 
Nieuwsbrief
oktober 2023
 
 
 
 
 
 
On Tour: Blue ID
 

Te zien in oktober in 17 filmtheaters — het verhaal van Rüzgar Erkoçlar, een Turkse trans man en acteur. Oorspronkelijk was de documentaire bedoeld als een informatieve film voor Turkse trans personen, maar dit idee slaat om wanneer Rüzgar, tijdens zijn transitietraject, geout wordt naar de pers. Hierdoor wordt Blue ID een verhaal over privacy, de macht van de media en de spanning die het meebrengt om een bekend persoon met een queer identiteit te zijn.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Nieuw!
 

Filmhuis Breda en Wenneker Cinema (Schiedam) vertonen nu ook iedere maand de On Tour-film.

 
  Bekijk de data  
 
 
 
 
 
 
Gouden Kalf-winnaars
 

Mijn vader, Nour en ik (Wiam Al-Zabari) en Mijn grote broer (Mercedes Stalenhoef) sleepten afgelopen week een Gouden Kalf in de wacht! Beide documentaires gingen eerder dit jaar in première op het MtMF23. Heb je ze gemist op het festival? Je kunt de documentaires nog steeds bekijken via 2Doc.

 
  Bekijk de films  
 
 
 
 
 
 
 
Warming Up Festival
 

Maandag 30 oktober — Samen met het Warming Up Festival presenteren de documentaire Deep Rising in FC Hyena, Amsterdam. Om de groene economie van energie te voorzien, wordt onontgonnen gebied aangeboord: de diepzee. Maar mijnbouw op de oceaanbodem kan enorme, onvoorziene gevolgen hebben. En van wie ís de diepe oceaan eigenlijk?

 
  Meer informatie  
 
 
 
 
 
 
 
Vacature: stagiair verdiepingsprogramma
 

Per 1 januari zijn we voor het MtMF24 op zoek naar een stagiair die de programmamaker van het verdiepingsprogramma 24 uur per week ondersteunt. Een filmliefhebber zonder telefoonangst die weet wat er in de wereld speelt.

 
  Bekijk de vacature  
 
 
 
 
 
 
 
Vier de Kinderrechtendag
 

Donderdag 16 november — Samen met IDFA vieren we jaarlijks de Internationale Kinderrechtendag in Pathé Tuschinski met een feestelijk en interactief filmprogramma voor scholen. De vertoning is gericht op internationale schakelklassen en op leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

 

Ben je leraar en wil je hier met je klas gratis naartoe? Meld je uiterlijk 20 oktober aan. Heb je docenten in je familie of vriendenkring? Stuur deze oproep dan vooral door!

 
  Schrijf jouw klas in  
 
 
 
 
Movies that Matter in New York
 

Het Jacob Burns Film Center brengt van 6 t/m 8 oktober een selectie van onze festivalfilms naar Pleasantville, New York.

 
  Lees meer  
 
 
Binnenkort
 
 
5 oktober
Bioscooprelease: The President’s Daughter & The Richest Freeborn Lady
 
12 oktober
Bioscooprelease: Anatomy of a Fall
 
13 oktober t/m 15 oktober
iAfrica Film Festival
 
14 oktober t/m 29 oktober
Cinekid Festival
 
19 oktober
Bioscooprelease: 5 Seasons of Revolution
 
25 oktober t/m 4 november
Imagine Fantastic Film Festival
 
26 oktober t/m 5 november
Leiden International Film Festival
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly