online versie
 
Nieuwsbrief
september 2022
 
 
 
 
 
 
Nieuw seizoen On Tour
 

De films voor het splinternieuwe Movies that Matter On Tour-seizoen zijn bekend! We brengen dit najaar vier indrukwekkende films naar zeventien filmtheaters door heel Nederland.

 

In oktober trappen we het seizoen af met de geanimeerde documentaire Eternal Spring (長春) dat het spannende en emotionele verhaal vertelt van een groep Falun Gong-leden die kortstondig de Chinese staatstelevisie overnamen. Een verhaal van ongekende moed en leven onder totalitaire heerschappij.

 

Daarnaast zijn Rebellion (november), Erasing Frank (december) en The Therapy (januari) te zien.

 
  Bekijk de speeldata  
 
 
 
 
Gezocht: commissieleden On Tour
 

Verzorg jij straks het verdiepingsprogramma bij een On Tour vertoning?

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
SDG Action Day: Duty of Care
 

Samen met The Hague Humanity Hub vertonen we op vrijdag 23 september de veelgeprezen documentaire Duty of Care, met een nagesprek en Q&A-sessie over klimaatactie.

 

Inspirerende kijk achter de schermen bij de rechtszaken tegen Shell en de Nederlandse overheid om klimaatverandering aan te pakken. Met een hoofdrol voor de ingetogen maar gepassioneerde advocaat Roger Cox. In twee historische zaken krijgt hij voor elkaar dat catastrofale klimaatverandering illegaal kan worden verklaard.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
De Groene Filmclub
 

Deze maand vertonen we de festivaldocu F@ck This Job bij de filmclub van De Groene Amsterdammer.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Educatiefestival 2023
 

In maart komt het Movies that Matter Educatie Festival weer naar Amsterdam en Den Haag. Tijdens het festival presenteren we voor leerlingen en studenten toegankelijke films over maatschappelijke thema’s met een verdiepingsprogramma. Op het programma staan de terugkerende films I Don’t Wanna Dance, Shadow Game en Das Glaszimmer, evenals de nieuwe toevoegingen Comedy Queen, Emergency en White Berry. Nog niet eerder naar een Movies that Matter-vertoning geweest met jouw school? Dan kunnen we je een gratis vertoning aanbieden.

 
  Lees meer en meld je aan  
 
 
 
 
Vacature alert
 

Per 1 november zijn we voor het MtMF23 op zoek naar een stagiair Marketing & Communicatie (24 uur per week).

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Ondersteunde projecten
 

Met trots kondigen we onze recente steun aan elf inspirerende projecten aan!

 

Naast eigen evenementen in Nederland, bieden we met ons subsidieprogramma ook financiële steun aan filmvertoningen voor mensenrechten in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten.⁠ Vijf beginnende festivals ontvangen een startsubsidie en vijf gevestigde festivals krijgen een impactsubsidie om hun festival verder te ontwikkelen en meer impact te creëren. ⁠Daarnaast ondersteunen we drie festivals met een meerjarige subsidie.

 
  Lees meer over de projecten  
 
 
 
 
 
 
 
Winactie GRONDFEST
 

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober vindt in de binnenstad van Nijmegen het GRONDFEST-festival plaats. Hét gratis toegankelijke festival voor en over de democratie; twee dagen vol lezingen, debatten, rondleidingen, workshops, theater en VR-experiences. Als partner van dit festival mogen wij 2 x 2 boeken weggeven:

 

Alive and Clicking van Rudy van Belkom
Rudy van Belkom combineert in zijn boek inzichten uit wetenschappelijk onderzoek met inspirerende voorbeelden wereldwijd die de deur openen voor een hoopvolle toekomst.

 

Ontwapend, Mijn leven als vredesonderhandelaar bij gewapende conflicten, van IRA tot IS van Fleur van Ravenbergen
Een indrukwekkend boek over de vraag of wij allemaal tot geweld in staat zijn, over angst en over doorzettingsvermogen en een handreiking voor iedereen die iets wil veranderen, in het groot of in het klein.

 

Wil je kans maken op deze boeken? Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. ‘Winactie GRONDFEST’.

 
 
 
 
Binnenkort te zien
 
 
6 oktober
Bioscooptip: Beste meneer Bouterse
 
13 oktober
Bioscooptip: El houb
 
27 oktober
Bioscooptip: Het Verzwijgen
 
20 oktober
Bioscooptip: Tori et Lokita
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly