online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
december 2022
 
 
 
 
 
 
Een nieuwsbrief in kerstsfeer!
 

Met een verbindingsproject met film voor leerlingen van Internationale Schakelklassen en reguliere scholengemeenschappen. Met informatie over een CJP-card óók voor mbo-studenten. Met een prachtige filmtip voor kerst in de klas. En niet te vergeten: keuze uit acht prachtige festivalprogramma’s die je kunt boeken voor jouw klassen!

 
 
 
 
 
 
 
 
Lancering CJP-pilot mbo
 

Hoera! De CJP-card voor het mbo is een feit. De pilot werd afgelopen week feestelijk gelanceerd op het ROC Mondriaan. Voor jouw mbo-school ook een CJP-card? Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden voor deze pilot. Een CJP-card maakt de weg naar ons Movies that Matter Festival met jouw mbo-studenten nóg aantrekkelijker! Benieuwd naar ons programma voor mbo? Kijk snel op onze website voor een overzicht van onze films.

 

Je kunt nu alvast boeken door een mail te sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl of direct op de aanmeldingsknop op de website te klikken en aan te geven dat je het CJP-tegoed wilt gebruiken. 

 
  Lees meer en meld jouw school aan  
 
 
 
 
   
Samenwerkingen op het festival
 
 
 
 
White Berry
 

IFFR en Movies that Matter slaan de handen nogmaals ineen. Bij de film White Berry en met hoofdrolspeler Latifa Mwazi, op wiens leven de film grotendeels is gebaseerd, ontwikkelen we samen lesmateriaal en een verdiepingsprogramma voor voortgezet onderwijs bovenbouw en het mbo.

 
  Boek een vertoning  
 
 
 
 
Les Misérables
 

Amnesty International Nederland organiseert op ons festival bij de film Les Misérables mbo-debatten rondom etnisch profileren. Dit doen we voor mbo-studenten van de opleiding Orde & Veiligheid. Boek het programma rechtstreeks via mbo@amnesty.nl. 

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Verbinding van ISK met regulier onderwijs
 

Is er op jouw scholengemeenschap naast ISK-onderwijs ook regulier onderwijs? In samenwerking met de makers van het multimediaproject Shadow Game presenteren we een lespakket voor ISK, een online les voor vo en een filmprogramma voor vo en mbo. Om jou als docent te helpen om de kloof tussen ISK- en niet ISK-klassen kleiner te maken.

 

1. Voor ISK in de klas: het lespakket New Beginnings.

2. Voor vo in de klas: een online les rondom de korte film Hammoudi’s Droom.

3. Voor vo en mbo in de bioscoop: de film Shadow Game.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Educatieprogramma in Assen
 

In het weekend van 10 maart vindt voor de 43e keer het Internationaal Filmfestival Assen plaats. Het festival geeft voorrang aan films verteld vanuit het vrouwelijke perspectief en ze zetten zich het hele jaar in om verhalen te delen die stereotiepe sekse- of genderrollen bevragen of doorbreken.

 

Samen met IFA bieden wij drie filmprogramma’s voor vo en mbo aan die aansluiten bij de missie en visie van het festival. Deze programma zijn flexibel te boeken qua data en vinden plaats in DNK Assen. Heb je interesse? Kijk op de website voor meer informatie.

 
  Meer informatie  
 
 
 
 
 
 
 
Kerstfilmtip voor in de klas
 

Voor de kerst tippen we het ongelofelijke maar waargebeurde verhaal Lion. Als vijfjarige jongen raakt Saroo verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen gaat hij 25 jaar later op zoek naar de plek waar hij zijn familie kwijtraakte.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
De laatste educatie-updates ontvangen?

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly