online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
april 2023
 
 
 
 
 
 
 

Met een grote glimlach en vol trots blikken we in deze nieuwsbrief terug op een geslaagd Movies that Matter Educatie Festival 2023! Daarnaast lees je meer over onze stagevacatures en geven we je filmtips voor de maand mei.

 
 
 
 
 
 
 
 
Festival terugblik
 

Het Movies that Matter Festival 2023 is alweer voorbij en het was een groot succes! We ontvingen bijna 8.000 leerlingen en studenten tijdens het festival, die enthousiast naar de films hebben gekeken en hebben meegedaan aan de educatieprogramma’s.

 

Daarnaast debatteerden studenten tijdens de mbo-debatten over etnisch profileren (i.s.m. Amnesty International), waarna ze de passende film Les Misérables keken. En als klap op de vuurpijl eindigden we het festival op vrijdag met een grote groep nieuwe ISK-studenten die de korte films Anders en Champ keken en deelnamen aan de quiz. De ISKSpecial kreeg maar liefst een 8,7 van het publiek en daar zijn we heel trots op.

 

Ook docenten werden niet vergeten. Op de jaarlijkse Movies that Matter Docenten Special (i.s.m. Filmhuis Den Haag en Filmhub Zuid-Holland) trakteerden we een volle zaal op een prachtig programma met lezingen, workshops en de mooie en indringende film Comedy Queen met nagesprek, zoals we dat ook doen met de leerlingen. Dank voor jullie komst! 

 
 
 
 
 
 
 
 
Docentendag Maatschappijleer Pro Demos
 

Afgelopen vrijdag was Movies that Matter Educatie volop aanwezig op de NVLM Docentendag Maatschappijleer bij ProDemos in Den Haag. Het educatieteam verzorgde een workshop voor docenten uit het vo en mbo waarin gebruik van film in het onderwijs en filmtips specifiek voor maatschappijleer centraal stond. Bij de stand op de informatiemarkt was veel belangstelling voor ons aanbod en voor de filmtips.

 

Heb je ons gemist? Op 24 mei zijn we met een informatiestand te vinden op het grote Mocca Congres: Cultuureducatie in Amsterdam.

 
  Bekijk onze filmtips voor maatschappijleer (PDF)  
 
 
 
 
 
 
 
Kom stage lopen bij Movies that Matter Educatie
 

Ben je of ken je iemand die nog op zoek is naar een stageplek na de zomer? Per september zoeken we twee stagiairs die het Educatie-team komen versterken: een stagiair festivalproductie en werving (mbo-hbo niveau), en een stagiair productie en didactiek (hbo-niveau). Beide functies zijn 24 uur per week voor de periode van 1 september 2023 tot 17 april 2024. Interesse? Reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk woensdag 10 mei, op de vacature. 

 
  Bekijk de vacatures  
 
 
 
 
   
Filmtips voor mei
 
 
 
 
4 en 5 mei
 

Wil je de Tweede Wereldoorlog en de herdenking en viering van 4 en 5 mei eens van een andere kant belichten? Maak dan gebruik van onze les rondom Moffenmeid, een korte film van Raymon Hilkman over ‘fout’ zijn in de oorlog. Een mooie LessonUp voor geschiedenis, maatschappijleer en burgerschap van één lesuur, inclusief film.

 
  Bekijk de les  
 
 
 
 
Week van Burgerschap
 

Het thema van de Week van Burgerschap, dit jaar van 22 26 mei, is veiligheid. Een van onze lestips voor burgerschap is Vlekkeloos. De vijftienjarige Ruby is ongesteld. Maar geld voor tampons of maandverband is er eigenlijk niet. Om haar moeder niet tot last te zijn, probeert ze het zelf op te lossen.

 
  Bekijk de les  
 
 
 
 
 
De laatste educatie-updates ontvangen?

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly