online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
augustus 2022
 
 
 
 
 
 
Een nieuw schooljaar,
met nieuwe films!
 

Ga jij al met je klas naar een Movies that matter-vertoning komend schooljaar? Je geeft je leerlingen er een onvergetelijke bioscoopervaring mee. Vanaf nu staan de schoolvoorstellingen op het festival 2023 én bij de bioscopen jaarrond door het hele land klaar om geboekt te worden!

 

Blader hier door het film in de bioscoop aanbod of reserveer meteen voor het festival.

 
  Ontdek het aanbod  
 
 
 
 
 
 
 
Nieuw te zien op het festival
 

Voor het festival hebben we deze twee/drie nieuwe films toegevoegd aan het programma:

 

White Berry | vanaf VO en praktijkonderwijs leerjaar 3 en mbo

Grace (17) is als vijfjarig meisje met haar moeder en oudere broer uit Burundi gevlucht naar Rotterdam. Grace heeft albinisme, en albino hunters maakten in Burundi jacht op haar pigmentloze huid. Nu ze in haar examenjaar zit, moet ze alles op alles zetten om aan de verwachtingen van haar familie te voldoen.

 

Emergency | vanaf leerjaar 4 vmbo en mbo, praktijkonderwijs

Drie studenten van kleur zijn klaar voor een avondje feesten. Wanneer zich een onverwachte situatie voordoet, moeten ze de voor- en nadelen van het bellen van de politie afwegen.

 

Comedy Queen | vanaf VO leerjaar 1 en 2

Comedy Queen vertelt het verhaal van de 13-jarige Sasha die weigert te huilen nadat ze haar moeder door zelfdoding heeft verloren. Ze besluit stand-upcomedian te worden om iedereen weer aan het lachen te maken, vooral haar vader.

 
  Boek een vertoning  
 
 
 
 
 
 
 
Bekende favorieten
 

Naast de bovenstaande nieuwe titels zijn er ook films van vorig jaar die wegens succes meegaan naar MtMF23 en die nu ook jaarrond landelijk te boeken zijn in een bioscoop bij jouw school in de buurt:

 

I Don’t Wanna Dance | VO vanaf leerjaar 3 en mbo 

Joey en zijn broertje Ricardo gaan weer bij hun moeder Daphne wonen, nadat ze twee jaar bij hun tante hebben doorgebracht. Maar Daphne heeft emotionele problemen, en het wordt al snel duidelijk waarom ze ooit bij haar zijn weggegaan.

 

Shadow Game | VO bovenbouw en mbo

Indrukwekkende documentaire over meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa.

 

Leerlingen beoordeelden deze films afgelopen festival met respectievelijk een 8,9 en een 8,5.

 
 
 
 
 
 

Docent over I Don’t Wanna Dance: “Deze educatieve excursie was er een waarover tot op vandaag nog wordt gesproken door docenten en leerlingen tijdens de lessen en daarbuiten.”

 
  Lees meer  
 
 
 
 

Docent over Shadow Game: “Dit filmprogramma past perfect in het curriculum en zeker ook bij de persoonlijke groei van de student.”

 
  Lees meer  
 
 
 


  Bekijk de MtMF22 aftermovie  
 
 
 
 
 
 
Kijktip: Vlekkeloos
 

Afgelopen maand hebben we Vlekkeloos toegevoegd aan ons film in de klas-aanbod, met daarbij een gloednieuwe LessonUp. In deze Nederlandse korte film volgen we de vijftienjarige Ruby die tijdens haar menstruatie-periode haar moeder niet durft te vragen om tampons of maandverband, omdat ze weet dat daar geen geld voor is.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
 
 
 
Oproep: po-docenten
 

Veel betrokken en enthousiaste docenten uit het (v)mbo hebben zich aangemeld voor onze docentenpool. We zoeken nog naar docenten die lesgeven in het praktijkonderwijs die het leuk vinden om mee te denken over films en filmprogramma’s. Je kijkt films die we overwegen te selecteren, geeft feedback en denkt mee over de inhoud van het lesmateriaal en de verdiepingsprogramma’s.

 

Stuur een mail naar educatie@moviesthatmatter.nl o.v.v. ‘docentenpool’ om je aan te melden.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly