online versie
 
Nieuwsbrief Educatie, december 2021
 
 
 
 
 
 
CJP-tegoed over?
 

Dit jaar is het Cultuurkaart-budget langer geldig en mag je tot uiterlijk 31 december 2021 je tegoed opmaken. Wij accepteren de CJP-kaart, dus het budget kan worden gebruikt om een Movies that Matter-vertoning te boeken voor jouw klas!

 

Meld je voor 15 december 2021 aan om jouw Cultuurkaart-budget van 2020-2021 bij ons in te wisselen. Het tegoed kan ook worden ingezet om alvast een vertoning te boeken die plaatsvindt in 2022.

 

Bekijk hier het programma van het Movies that Matter Educatie Festival 2022 in maart in Amsterdam en Den Haag. We bieden jaarrond ook mogelijkheden voor een bioscoopvertoning bij jou in de buurt, die zie je hier.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
The Peanut Butter Falcon tijdens het MtMF22
 

Nu het einde van het jaar in zicht is, blikken we graag vooruit op het Movies that Matter Educatie Festival 2022! Een van de films die we daar vertonen is de komische avonturenfilm The Peanut Butter Falcon.

 

De film gaat over de jonge Zak met het syndroom van Down die slechts één droom heeft: een professionele worstelaar worden. Hij ontsnapt uit het verpleegtehuis om die droom waar te maken. Onderweg komt hij Tyler en Eleanor tegen die zich aansluiten bij zijn reis. Tijdens het verdiepingsprogramma wordt verder ingegaan op het thema zelfbeschikking. De film en de verdieping zijn geschikt voor VO leerjaar 3 en 4, mbo en praktijkonderwijs leerjaar 3 en 4.

 
  Bekijk het programma en meld je aan  
 
 
 
 
 

Vanwege gewijzigde richtlijnen zijn op een nieuwe LinkedIn-pagina overgestapt. Ontvang de laatste updates door onze nieuwe LinkedIn-pagina te volgen!

 
  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
 
 
 
Movies that Matter x IFA
 

We reizen het hele land door met ons filmprogramma om bij jou in de buurt een filmvertoning te kunnen organiseren. Daarbij werken we steeds vaker samen met andere festivals, zoals Beholders in Veghel, Film by the Sea in Vlissingen en het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden.

 

We zijn binnenkort ook te vinden bij het Internationaal Filmfestival Assen. Een festival waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan, met een programma vol films die stereotype genderrollen bevragen of doorbreken.

 

Ligt jouw school (vo) in de buurt van Assen? Dan kun je met je klassen in de week van 14 februari het festival bezoeken. Je kunt kiezen uit de films Antigone, A Perfectly Normal FamilyRafiki en Shadow Game.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
De kerstvakantie komt eraan!
 

Zoek je nog een leuke film om te kijken met je klas in de laatste lessen voor de vakantie. Of wil je zelf tijdens je vrije dagen genieten van een film? We geven je alvast drie kerstfilmtips:

 
 
 
 
 
 
 
 
Robin Robin
 

Een korte stop-motion film van de makers van Wallace & Gromit en Shaun the Sheep. Wanneer het ei van een roodborstje in het huis van muizen belandt, wordt ze geadopteerd in de familie. Maar wanneer ze een belemmering wordt voor de stiekeme capriolen van de muizen, begint ze aan een gedurfde reis van zelfontdekking.

 
  Bekijk de film op Netflix  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
Happiest Season
 

Een jonge vrouw wil haar vriendin ten huwelijk vragen tijdens het jaarlijkse vakantiefeest met haar familie. Op het feest realiseert ze zich dat haar vriendin nog niet uit de kast is gekomen bij haar conservatieve ouders.

 

Geschikt voor: VO leerjaar 3 en 4

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
Wonder
 

Auggie is geboren met een afwijking waardoor zijn gezicht anders is gevormd. Hij heeft altijd thuis onderwijs gekregen maar moet nu naar een gewone school. Hij is vastbesloten zijn draai te vinden in deze nieuwe omgeving.

 

Geschikt voor: VO leerjaar 1 en 2

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
 
 
 
 
Gezocht: mbo-klas die De Veroordeling voor ons test
 

We zijn op zoek naar een docent van een mbo-opleiding Media of Juridische Dienstverlening die met zijn studenten in december of januari de film De Veroordeling (winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Film) tegen een gereduceerd tarief wil zien in de bioscoop.

 

De vertoning kan plaatsvinden in een bioscoop dichtbij jouw school, overal in het land. We hebben de bijzondere film nog niet eerder vertoond en zijn benieuwd hoe deze het zal doen bij de studenten.

 

Geïnteresseerd? Stuur ons een mail voor meer informatie.

 
  Mail ons  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly