online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
februari 2022
 
 
 
 
 
 
Het festival komt dichterbij!
 

We zijn ontzettend blij dat we met de nieuw aangekondigde versoepelingen weer los kunnen. Daarbij kijken we natuurlijk enorm uit naar het MtMF22. Op woensdag 16 en donderdag 17 maart starten we in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Daarna presenteren we op vrijdag 8 april, en van maandag 11 t/m donderdag 14 april vertoningen in Den Haag.

 

Wil je verzekerd zijn van een plekje op het festival? Reserveer dan snel, maar uiterlijk op 25 februari, je plek via ons aanmeldformulier. Vertoningen op het Movies that Matter Festival zijn ook te betalen met het CJP-tegoed.  Voor vragen of advies over een passende film kun je via educatie@moviesthatmatter.nl contact met ons opnemen.

 

Gratis naar het festival  
Onze educatievoorstellingen zijn voor het voortgezet onderwijs en mbo. Is jouw (v)mbo-klas nog niet eerder naar het festival geweest? Dan kun je via onze kennismakingsactie GRATIS met je klas een vertoning bijwonen. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!  

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Laatste stoelen Amsterdam
 

Wil je met jouw klas een festivalvertoning in Amsterdam bijwonen? We hebben nog enkele plekken over bij de volgende vertoningen in het EYE Filmmuseum:

 

Woensdag 16 maart
Das Glaszimmer om 09.15
Shadow Game om 09.00

 

Donderdag 17 maart
I Don’t Wanna Dance om 09.15
Shadow Game om 12.00 en om 14.00
The Peanut Butter Falcon om 13.30

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Uitnodiging Onderwijs Special
 

Movies that Matter Educatie nodigt jou uit voor een speciale voorstelling van Hammoudi’s Droom op dinsdag 12 april om 18:30 uur in Den HaagJe ziet niet alleen een prachtige film, maar maakt ook kennis met ons nieuwe programma. Onder leiding van Klaas van Kruistum gaat het publiek na de film in gesprek met filmmakers en Gouden Kalf winnaars Eefje en Els over hun missie, over ‘movies that matter’-films en de kansen die film biedt in het onderwijs. We sluiten af met een borrel. Kom je ook? 

 
  Meld je gratis aan  
 
 
 
 
 
 
 
Mbo-debatten met Amnesty
 

Net als voorgaande jaren organiseren we in samenwerking met Amnesty International Nederland in Den Haag debatten rondom het thema etnisch profileren tijdens het festival . Dit doen we voor mbo- studenten van de opleiding Orde & Veiligheid. Bij het debat wordt The Hate U Give vertoond. De speelfilm gaat over Starr, een meisje dat getuige is van de dodelijke schietpartij van haar beste jeugdvriend door toedoen van een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap vindt ze haar stem en komt ze op voor wat juist is.

 

Kom je niet uit Den Haag of omstreken? Je kunt dit programma ook jaarrond bij ons boeken in een bioscoop bij jou in de buurt.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 

Vanwege gewijzigde richtlijnen zijn we op een nieuwe LinkedIn-pagina overgestapt. Ontvang de laatste updates door onze nieuwe LinkedIn-pagina te volgen!

 
  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly