online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
februari 2023
 
 
 
 
 
 
Het festival komt dichterbij!
 

Het is februari en dat betekent dat ons festival er bijna aankomt. We kunnen niet wachten om leerlingen en studenten te verwelkomen in de zalen van het EYE Filmmuseum (15 en 16 maart), Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag (27 t/m 30 maart).

 

Heb jij jouw school al ingeschreven? We hebben nog plekjes over! Reserveer snel, maar uiterlijk 17 februari, via ons aanmeldformulier om je plek te verzekeren. Vertoningen op het Movies that Matter Festival zijn ook te betalen met het CJP-tegoed.  Voor vragen of advies over een passende film kun je contact met ons opnemen via educatie@moviesthatmatter.nl .

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Neem deel aan een try-out
 

Het educatieteam is de laatste puntjes op de ‘i’ aan het zetten op de gloednieuwe filmprogramma’s voor ons festival! Daarom organiseren wij in het land tussen 6 en 10 maart testvertoningen voor twee van onze filmprogramma’s: Emergency en Comedy Queen.  


Wil jij met jouw klassen (min. 50 leerlingen of studenten) bij zo’n try out zijn? Laat ons dan via educatie@moviesthatmatter.nl weten welke bioscoop en welke dag(en) jouw voorkeur hebben. Dan kijken wij of we een vertoning bij jullie in de buurt kunnen organiseren. De vertoning is gratis voor nieuwe scholen, en tegen een gereduceerd tarief van 5 euro voor scholen die al eerder bij ons zijn geweest. Hiervoor kan de CJP-card (ook voor mbo!) ingezet worden.

 
 
 
 
 
   
Try-out films
 
 
 
 
Emergency
 

Drie studenten zijn klaar voor een avondje feesten. Wanneer zich een onverwachte situatie voordoet, moeten ze de voor- en nadelen van het bellen van de politie afwegen.

 

Moderator
theateracteur Mahfoud Mokaddem

 

Thema’s
etnisch profileren, privileges en identiteit

 

Geschikt voor
mbo, leerjaar 4 van praktijkonderwijs en vmbo

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Comedy Queen
 

Sasha (13) verloor haar moeder door zelfdoding en probeert grip te krijgen op haar emoties door humor in te zetten. Ze besluit stand-upcomedian te worden om iedereen weer aan het lachen te maken, vooral haar vader.

 

Moderator
comedian Farbod Moghaddam

 

Thema’s
omgaan met emoties, rouw en copings mechanismen

 

Geschikt voor voortgezet onderwijs leerjaar 1 en 2

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
ISK-special
 

Voor het eerst dit jaar is de ISK-Special onderdeel van het festival! Na het succes van de eerste ISK-special afgelopen najaar trekken we het door op 16 maart in het Eye Filmmuseum in Amsterdam en 31 maart in het Theater aan het Spui in Den Haag. Twee korte films zijn speciaal voor ISK-leerlingen geselecteerd en zullen samengaan met een leuk verdiepingsprogramma. Meld je leerlingen voor 17 februari aan door te mailen naar educatie@moviesthatmatter.nl.   

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Docentendag
Burgerschap in beeld!
 

Meer dan ooit is burgerschap een brandend en actueel onderwerp in de schoolbanken en studiezalen. Onze docentendag op dinsdag 28 maart tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag heeft dan ook dít als thema. Neem deel aan de workshops van Kennedy Tielman, Fenny Postma en Jurmet Huitema-de Waal, bekijk een prachtige film en sluit af met een borrel. Kom je ook?

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
 

Let op: in verband met het Movies that Matter Educatiefestival zijn er geen vertoningen in het land mogelijk in de periode 6 maart 2023 t/m 10 april 2023. Na 10 april zijn jullie weer van harte welkom! Mocht je voor 6 maart nog een bioscoopvertoning willen organiseren bij jou in de buurt, meld je dan nog deze week aan. 

 
  Lees meer  
 
 
 
 
De laatste educatie-updates ontvangen?

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly