online versie
 
Nieuwsbrief Educatie
januari 2022
 
 
 
 
 
 
MtMF22 in aantocht
 

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het Movies that Matter Festival dichterbij komt! In deze nieuwsbrief lees je meer over de nieuwe data voor onze educatievertoningen in Den Haag en lichten wij de programma’s van het festival uit. Wil je naast de nieuwsbrief nog meer updates ontvangen? Volg dan ook onze nieuwe LinkedIn pagina.

 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe data voor Den Haag
 

Het Movies that Matter Festival verschuift dit jaar twee weken. De educatievertoningen in Den Haag schuiven met deze nieuwe data mee en vinden nu plaats van maandag 11 april t/m donderdag 14 april in het Filmhuis en Pathé Buitenhof. De educatievertoningen in Amsterdam blijven staan op 16 en 17 maart in het EYE Filmmuseum.

 

Gratis naar het festival  
Onze educatievoorstellingen zijn voor het voortgezet onderwijs en mbo. Is jouw (v)mbo-klas nog niet eerder naar het festival geweest? Dan kun je via onze kennismakingsactie GRATIS met je klas een vertoning bijwonen. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!  

 

Aanmelden MtMF22
Wil je verzekerd zijn van een plekje op het festival? Boek dan snel je plek via ons aanmeldformulier. Vertoningen op het Movies that Matter Festival zijn ook te betalen met het CJP-tegoed.  Voor vragen of advies over een passende film kun je contact met ons opnemen via educatie@moviesthatmatter.nl.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Filmprogramma MtMF22
 

De programma’s voor het MtMF22 bestaan uit voorbereidend lesmateriaal voor in de klas en uit een filmvertoning met verdiepingsprogramma in de bioscoop.Voor het festival hebben we de volgende vijf films geselecteerd:

 

Das Glaszimmer over familie en de Tweede Wereldoorlog
Geschikt voor: VO leerjaar 1 en 2 vanaf praktijkonderwijs

 

Shadow Game over minderjarige vluchtelingen en het Europese migratiebeleid
Geschikt voor: VO vanaf leerjaar 3 en mbo

 

I Don’t Wanna Dance over familie en identiteit
Geschikt voor:
VO vanaf leerjaar 2 en mbo

 

The Peanut Butter Falcon over keuzevrijheid en welzijn
Geschikt
voor: VO en praktijkonderwijs vanaf leerjaar 3 en mbo

 

De Slag om de Schelde over de Tweede Wereldoorlog
Geschikt voor:
VO vanaf leerjaar 4 en mbo, 16+

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Nieuw: De Veroordeling met Masterclass Medialogica
 

In samenwerking met HUMAN en Beeld en Geluid organiseren we in Den Haag een vertoning van De Veroordeling met een masterclass Medialogica. Deze Gouden Kalf-winnende film gaat over de omstreden Deventer moordzaak en de behandeling hiervan in de Nederlandse media. In de bijbehorende masterclass worden studenten en hun docenten zich bewust van de wisselwerking tussen publieke opinie, politiek en media en hoe die onze kijk op de werkelijkheid soms dramatisch beïnvloedt.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 

Vanwege gewijzigde richtlijnen zijn we op een nieuwe LinkedIn-pagina overgestapt. Ontvang de laatste updates door onze nieuwe LinkedIn-pagina te volgen!

 
  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly