online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
januari 2023
 
 
 
 
 
 
Maak van 2023 het filmjaar voor jouw klas!
 

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het Movies that Matter Festival dichterbij komt. In deze nieuwsbrief lees je meer over de uiterlijke aanmelddatum en belichten we de programma’s van het festival, waaronder feestelijke vertoningen voor Internationale Schakelklassen.

 
 
 
 
 
 
 
 
Meld je aan voor MtMF23 in Amsterdam en Den Haag!
 

Ook in 2023 vindt het Movies that Matter Festival weer plaats en er zijn nog plekken over! Op woensdag 15 en donderdag 16 maart starten we in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Daarna vinden van maandag 27 t/m donderdag 30 maart vertoningen plaats in Den Haag.

 

Wil je verzekerd zijn van jouw plek? Reserveer dan uiterlijk vóór 17 februari via ons aanmeldformulier. Daar vind je ook de beschikbaarheid.

 

Vertoningen op het Movies that Matter Festival zijn te betalen met het CJP-tegoed (ook voor mbo!). Is jouw (v)mbo-klas nog niet eerder naar het festival geweest? Dan kun je via onze kennismakingsactie GRATIS met je klas een vertoning bijwonen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

 

Voor vragen of advies over een passende film kun je contact met ons opnemen via educatie@moviesthatmatter.nl. 

 
  Ontdek het programma  
 
 
 
 
 
 
 
ISK-Special op het MtMF23
 

Anne-Mar Zwart presenteert feestelijke filmvoorstellingen voor ISK-leerlingen in het EYE Filmmuseum in Amsterdam en het Theater aan het Spui in Den Haag op respectievelijk donderdag 16 maart en vrijdag 31 maart. Met een spectaculair optreden van een freestyle voetballer! Het programma bestaat uit twee korte films, Anders en Champ, speciaal geselecteerd voor leerlingen van Internationale Schakelklassen (12-18 jaar). Anne-Mar begeleidt aan de hand van deze twee pakkende korte films de leerlingen (samen met de filmmakers en een hoofdpersonage) door thema’s als de Nederlandse cultuur, identiteit en het omgaan met emoties.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Boek The Hate U Give of De Veroordeling mét workshop
 

Naast het festival, bieden we in het schooljaar 2022/2023 maar liefst acht films met verdiepingsprogramma aan die je het hele jaar door, in het hele land, kunt boeken bij een bioscoop bij jou in de buurt.

 

Twee van deze films bieden we, mét een verdiepende workshop voor of na het filmbezoek, aan in de bioscoop. 

 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
The Hate U Give
 

Over de film
Starr Carter beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels witte privéschool waar ze naartoe gaat
. Een indrukwekkende film over racisme en discriminatie. Leerlingen beoordelen deze film gemiddeld met een 8,5! 

 

Workshop
Boek voor je filmbezoek bij
Amnesty International de workshop Een Kwestie van Kleur?. De workshop is gratis en duurt 1,5 uur. Oorspronkelijk was de workshop ontwikkeld voor mbo, maar het is nu ook te boeken voor vo bovenbouw. Deze workshop is ook op ons festival te boeken bij de film Les Misérables.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
De Veroordeling
 

Over de film
Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?
 

 

Masterclass
Boek deze Gouden Kalf winnende film
in combinatie met een Masterclass Medialogica ontwikkeld door HUMAN Educatie en Beeld & Geluid. In deze interactieve masterclass ontrafelen studenten de mechanismen die schuilgaan achter grote mediagebeurtenissen en zo de publieke opinie beïnvloeden.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Gebruik jij al LessonUp?
 

Steeds meer van onze online lessen worden aangeboden via LessonUp, een platform waarmee leraren gemakkelijk interactieve lessen kunnen geven. Elk van onze 54 LessonUps heeft een korte of lange film als uitgangspunt en is meestal binnen een lesuur te maken. Voorbeelden van populaire online lessen zijn Swipe, Night, An Occurrence at Arverne, Moffenmeid, Vlekkeloos, When a Town Runs Dry en Two Left Feet.

 
  Bekijk onze LessonUps  
 
 
 
 
De laatste educatie-updates ontvangen?

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly