online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
juni 2022
 
 
 
 
 
 
Film in de bioscoop
 

Na de zomervakantie met jouw v(mbo)-school naar de bioscoop? Ons landelijke aanbod voor schooljaar 2022-2023 is bekend!

 

We organiseren het hele jaar door filmvertoningen voor het voortgezet onderwijs en het mbo door het hele land. Hiervoor werken we samen met een aantal vaste filmtheaters maar we kunnen ook contact opnemen met een nieuw filmtheater bij jou in de buurt.

 

Je kunt kiezen uit acht films, waaronder de Keniaanse festivalklassieker Rafiki en Gouden Kalf-winnaar De Veroordeling. Elke filmvertoning bevat een bijbehorend verdiepingsprogramma waarin de thema’s uit de film behandeld worden.

 
  Ontdek het aanbod  
 
 
 
 
CJP
 

Movies that Matter accepteert de CJP-kaart. Mbo-scholen kunnen via het nieuwe cultuurbudget van de MBO-card ook een vertoning boeken.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Oproep: docentenpool
 

Ben jij v(mbo)-docent en lijkt het je leuk om bij te dragen aan de filmselectie voor het educatieprogramma van MtMF23? Wij kunnen je hulp goed gebruiken! Vanaf het nieuwe schooljaar zijn we namelijk op zoek naar docenten die zich willen aansluiten bij onze docentenpool. Je kijkt films die we overwegen te selecteren, geeft feedback en denkt mee over de inhoud van het lesmateriaal en de verdiepingsprogramma’s.

 

Stuur een mail naar educatie@moviesthatmatter.nl o.v.v. ‘docentenpool’ om je aan te melden.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
Save the Date MtMF23
 

Amsterdam: wo 15 en do 16 maart 2023

 

Den Haag: vr 24 maart, ma 27 maart t/m do 30 maart 2023

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Zomerse filmtip
 

De welverdiende zomervakantie begint bijna! Sluit het schooljaar af met onze zomerse filmtip: de korte Italiaanse film Two Left Feet (6 minuten), die onlangs is toegevoegd aan de film in de klas-catalogus. Op een plein in een wijk in Rome is Mirko aan het voetballen met zijn vrienden, terwijl Luana op haar vader wacht. Het klikt tussen de twee. Alles lijkt goed te gaan, maar plotseling gebeurt er iets onverwachts. De les is speciaal ontwikkeld voor leerjaar 1 en 2 praktijkonderwijs en vmbo.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Stagevacatures
 

Per september zoeken we twee stagiairs die het Educatie-team komen versterken: een stagiair festivalproductie en werving, en een stagiair didactiek en landelijke productie. Beide functies zijn 24 uur per week voor de periode van  1 september 2022 tot 15 april 2023. Je kunt tot en met uiterlijk vrijdag 24 juni 2022 reageren op de vacatures.

 
  Bekijk de vacatures  
 
 
 
 
LinkedIn
 

 Ontvang de laatste Movies that Matter Educatie updates door onze LinkedIn-pagina te volgen!

 
  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly