online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
maart 2022
 
 
 
 
 
 
Festival van start!
 

Vorige week was ons educatiefestival in Amsterdam en dat was een groot succes! Ruim 1500 leerlingen zijn naar films met bijbehorende verdiepingsprogramma’s geweest.

 

Lisa Wade was één van onze moderatoren en presenteerde bij Das Glaszimmer (over de elfjarige Felix in Duitsland aan het einde van WOII) en bij Shadow Game (over jongens die vluchten naar (veilige) landen binnen de EU). Haar ervaring na Shadow Game legde ze vast in deze video, samen met één van onze gastsprekers, Mo, die zelf op vijftienjarige leeftijd vanuit Syrië naar Nederland is gevlucht.

 

Vanaf 11 april gaat het festival verder in Den Haag. Ook daar komen Lisa en veel andere moderatoren om onze mooie verdiepingsprogramma’s te presenteren aan duizenden leerlingen en studenten.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Allerlaatste stoelen Den Haag
 

Wil je met jouw klas een festivalvertoning in Den Haag bijwonen? We hebben nog enkele plekken over bij de volgende vertoningen:

 

Das Glaszimmer
Woensdag 13 april om 12:00 uur

 

I Don’t Wanna Dance
Dinsdag 12 april om 11:15 en 13:30 uur

 

The Peanut Butter Falcon
Maandag 11 april om 09:15 uur

 

Shadow Game
Maandag 11 april om 9:30 uur en 13:45 uur
Dinsdag 12 april om 11:30 uur
Woensdag 13 april om 10:00 uur
Donderdag 14 april om 9:15, 11:30 en 13:45 uur

 

De Veroordeling
Donderdag 14 april om 09:00 uur

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Uitnodiging Onderwijsspecial
 

We organiseren tijdens het festival niet alleen vertoningen voor scholieren en studenten, maar ook een speciale avond voor mbo- en vo-docenten, didactici en mensen werkzaam binnen de filmeducatie!

 

Tijdens de onderwijsspecial presenteren we een voorstelling van Hammoudi’s Droom op dinsdag 12 april om 18:30 uur in Filmhuis Den HaagJe ziet niet alleen een prachtige film, maar maakt ook kennis met ons nieuwe programma. Onder leiding van Klaas van Kruistum gaat het publiek in gesprek over movies that matter films en de kansen die film biedt in het onderwijs. Filmmaker en Gouden Kalf winnaar Eefje Blankevoort vertelt over haar bijzondere missie. Het publiek is hierbij actief betrokken en maakt ook kennis met bijzondere hoofdrolspelers in het ‘New Beginning’ project. We sluiten af met een borrel. Kom je ook? 

 
  Meld je kosteloos aan  
 
 
 
 
 
 
 
Samen zijn wij iedereen
 

Deze week organiseert de stichting School & Veiligheid de campagneweek ‘Samen zijn wij iedereen’ om aandacht te vragen voor het belang van een inclusief klimaat in het mbo. Speciaal voor deze campagne hebben wij een selectie gemaakt van drie films, die je kunt inzetten om thema’s bespreekbaar te maken die inclusie en gelijkwaardig participeren in de weg staan.

 
  Bekijk de selectie  
 
 
 
 
 
 
 
Vacature: stagiair Educatie
 

Ben je of ken je iemand die nog op zoek is naar een zomerstage? Per 1 mei zoeken we een stagiair die het Educatie-team komt versterken op het gebied van didactiek, productie en filmselectie. De functie is 24 uur per week voor de periode van  1 mei 2022 tot 15 juli 2022. Interesse? Reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk woensdag 13 april, op de vacature.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 

Vanwege gewijzigde richtlijnen zijn we op een nieuwe LinkedIn-pagina overgestapt. Ontvang de laatste updates door onze nieuwe LinkedIn-pagina te volgen!

 
  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly