online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
maart 2023
 
 
 
 
 
 
 

In deze nieuwsbrief vind je informatie over ons nieuwe ISKprogramma in de bioscoop, meer over de Sustainable Development Goals en het festival, en geven we je filmtips over klimaatverandering mét lesmateriaal voor in de klas. We beginnen met een oproep om je aan te melden voor onze inspirerende docentendag op 28 maart! 

 
 
 
 
 
 
 
 
Docentenspecial 'Burgerschap in beeld!'
 

Samen met onze partners Filmhuis Den Haag, Filmhub Zuid-Holland en Cultuurschakel organiseren wij op dinsdag 28 maart de jaarlijks terugkerende special voor docenten. Luister naar de specialist, neem deel aan de workshops en sluit -natuurlijk- af met film en borrel. We pakken groots uit en voor een klein prijsje ben jij erbij! Er is nog plek. Kijk voor het gehele programma en de aanmeldmogelijkheid op de onderstaande button.

 
  Meer informatie en tickets  
 
 
 
 
 
 
 
Laatste mogelijkheid voor festivalbezoek scholen
 

Naast dit speciale programma voor docenten, zijn er tijdens het festival in Den Haag en Amsterdam voorstellingen voor leerlingen en studenten met film en voor/- en nagesprekken. Indrukwekkende films met bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Ook dáár is nog plek, zij het beperkt, zowel volgende week in Amsterdam (15 en 16 maart) als in Den Haag (27 t/m 30 maart). Wil je nog ‘last minute’ het educatiefestival met jouw klas bezoeken? Mail deze week nog naar educatie@moviesthatmatter.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

 
  Bekijk de filmselectie  
 
 
 
 
 
 
 
ISK-special
 

De ISK-Special komt terug! Na een daverend succes tijdens onze eerste ISK-special afgelopen najaar, krijgen nog meer ISK-leerlingen de kans om deze unieke ervaring te beleven! Tijdens ons festival in het Eye Filmmuseum in Amsterdam op 16 maart, en in het Theater aan het Spui in Den Haag op 31 maart, zijn ISK-leerlingen weer van harte welkom om deze bijzondere ervaring in de bioscoop bij te wonen. Vanaf april is het ISKprogramma ook in het hele land beschikbaar en kun je deze bezoeken bij een bioscoop bij jou in de buurt.

 

Ben je nog nooit met je klas of school naar een Movies that Mattervertoning geweest? Dan is de eerste keer tot 100 leerlingen geheel gratis! Meld je leerlingen zo snel mogelijk aan door te mailen naar educatie@moviesthatmatter.nl.

 
  ISK-Special  
 
 
 
 
 
 
 
Sustainable Development Goals op het Educatiefestival
 

Ken jij de Sustainable Development Goals, oftewel de SDG’s, al? Deze 17 doelen zijn door de Verenigde Naties bedacht om samen te kunnen werken aan een leefbare en duurzame wereld voor iedereen. Net zoals de films van Movies that Matter, beslaan deze doelen alle grote thema’s van onze tijd: klimaatactie, gendergelijkheid, wereldvrede en de strijd tegen armoede bijvoorbeeld. SDG Nederland zet zich in om verschillende organisaties en individuen in Nederland samen te laten werken aan de SDG’s: van ministeries tot bedrijven, van sportclubs tot scholen en van gepensioneerden tot jongeren.  

 

En wist je dat SDG Nederland ook lesmateriaal heeft, jongerenambassadeurs inzet en zelfs lessen verzorgd over de SDG’s?  

 

Tijdens het Movies that Matter Educatiefestival in Amsterdam en Den Haag maak je op een verrassende manier kennis met SDG Nederland, de enthousiaste SDG Voices en de sustainable development goals. Je kunt ook met de organisatie in contact komen via info@sdgnederland.nl. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Film in de klas: klimaatverandering
 

Het klimaat is de afgelopen jaren een steeds urgenter thema geworden en daarmee een belangrijk onderwerp van gesprek in de klas. We kunnen er niet omheen dat de aarde opwarmt. Dit heeft nu al grote gevolgen voor bepaalde gebieden en bevolkingsgroepen op aarde. 

 

Wil jij het thema klimaat aan de hand van film in jouw klas bespreken? Kijk in onze film in de klas zoekmachine voor ons huidige aanbod. Hieronder geven we je nu alvast twee lestips.

 
 
 
 
 
   
Lestips klimaatverandering
 
 
 
 
When a Town Runs Dry (8 min)
 

Dit is het verhaal van het leven in Stratford, een klein dorp in Central Valley, California. Met een historie als agrariërsgemeenschap, heeft Stratford zwaar te kampen met de droogte, die grote invloed heeft op de gemeenschap, het land en het dagelijks leven van de inwoners.

 

Geschikt voor:

  • vmbo – leerjaar 1 & 2
  • mbo – niveau 1 & 2
  • praktijkonderwijs
 
  Lees meer  
 
 
 
 
Lowland Kids (22 min)
 

Op het kleine eiland Isle de Jean Charles in de bayou van Louisiana wonen nog maar twee tieners. Terwijl de unieke kust van Louisiana langzaam verdwijnt door klimaatverandering, vechten de tieners om te kunnen blijven op het eiland waar hun familie al generaties lang woont. 

 

Geschikt voor:

  • vmbo – leerjaar 3 & 4
  • mbo – niveau 3 & 4
 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Kom als bezoeker naar het MtMF23!
 

Movies that Matter Festival is meer dan educatie. Van 24 maart t/m 1 april vertonen we ruim 80 urgente, ontroerende en inspirerende films in Den Haag en in onze satellietsteden door het land. Donderdag 9 maart start de kaartverkoop. Kijk op onze website voor meer informatie en hopelijk zien we je ook zonder leerling op ons festival!

 
  Lees meer  
 
 
 
 
De laatste educatie-updates ontvangen?

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly