online versie
 
Nieuwsbrief Educatie
januari 2022
 
 
 
 
 
 
 

Beste X,

 

Het Movies that Matter Festival komt eraan en we nodigen je graag uit om met je klas (gratis) naar de bioscoop te komen! 

 

Movies that Matter Festival 2022 
Het Movies that Matter Festival wordt met twee weken uitgesteld. Dat betekent dat de educatievertoningen dit jaar plaats zullen vinden van maandag 11 t/m donderdag 14 april in het Filmhuis en Pathé Buitenhof in Den Haag. De programma’s bestaan uit voorbereidend lesmateriaal voor in de klas en uit een filmvertoning met verdiepingsprogramma in de bioscoop.

 

Mocht je je al hebben aangemeld en ben je al op de hoogte van de aangepaste data, dan kun je deze mail negeren en kijken we ernaar uit om jullie in april te ontvangen.

 

Gratis naar het festival  
Is jouw (v)mbo-klas nog niet eerder naar het festival geweest? Dan kun je via onze kennismakingsactie GRATIS met je klas een vertoning bijwonen. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

 

Aanmelden MtMF22 
Wil je verzekerd zijn van een plekje op het festival? Boek dan snel je plek via ons aanmeldformulier. Vertoningen op het Movies that Matter Festival zijn ook te betalen met het CJP-tegoed. Voor vragen of advies over een passende film kun je contact met ons opnemen via educatie@moviesthatmatter.nl.

 
 
 
 
 
   
Filmprogramma MtMF22
 
 
 
 
Das Glaszimmer
 

Na het ontvluchten van de bombardementen, komen de elfjarige Felix en zijn moeder in een nieuw Duits dorp terecht, waar Hitler populair is. Gaandeweg krijgt vraagtekens bij de situatie. Is zijn vader, de soldaat, nu wel of geen held?  

 

Geschikt voor: VO leerjaar 1 en 2 & praktijkonderwijs

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Shadow Game
 

Een indrukwekkende documentaire over meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. Verhalen uit het hedendaagse Europa waarvan we niet mogen wegkijken. 

 

Geschikt voor: VO vanaf leerjaar 3 & MBO

 
  Lees meer  
 
 
 
 
I Don't Wanna Dance
 

Joey en zijn broertje gaan, na twee jaar bij hun tante te hebben gewoond, weer terug naar hun moeder Daphne. Al snel wordt duidelijk waarom ze ooit zijn weggegaan. Gelukkig ontdekt hij een manier om zich te kunnen uiten: door middel van dans. 

 

Geschikt voor: VO vanaf leerjaar 2 & MBO

 
  Lees meer  
 
 
 
 
De Slag om de Schelde
 

November ’44, op het Zeeuwse Walcheren vochten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en Zeeuws, bij het verzet betrokken meisje kruisen elkaar.  

 

Geschikt voor: VO bovenbouw & MBO, 16+

 
  Lees meer  
 
 
 
 
The Peanut Butter Falcon
 

Een komische avonturenfilm waarin de jonge Zak, die het syndroom van Down heeft, besluit op een dag te ontsnappen uit het verpleegtehuis om zijn droom waar te maken: professioneel worstelaar worden! Zak wordt alleen niet door iedereen in zijn omgeving ondersteund. Krijgt hij de kans om zijn eigen keuzes te maken?

 

Geschikt voor: VO vanaf leerjaar 2 & praktijkonderwijs & MBO

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Specials voor het mbo
 

Mbo-debatten
In samenwerking met Amnesty International Nederland organiseren we in Den Haag debatten rondom het thema etnisch profileren met een filmvertoning van The Hate U Give. Dit doen we voor mbo-studenten van de opleiding Orde & Veiligheid.

 

Film en Masterclass Medialogica
In samenwerking met HUMAN en Beeld en Geluid organiseren we in Den Haag een vertoning van De Veroordeling met een masterclass Medialogica. In deze masterclass worden studenten en hun docenten zich bewust van de wisselwerking tussen publieke opinie, politiek en media en hoe die onze kijk op de werkelijkheid soms dramatisch beïnvloedt.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
Vragen?
 

Bekijk onze website voor meer informatie over de films en verdiepingsprogramma’s of neem contact met ons op.

 

Hopelijk tot ziens op het festival!

 
 
 
 
 
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2022 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcodeloterij en (deels onder voorbehoud) partners als Amnesty International, ASN Foundation, Creative Europe Media, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds 21, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, Simmons+Simmons, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 

De belangrijkste mediapartners zijn Dagblad Trouw en BNNVARA.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly