online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
mei 2022
 
 
 
 
 
 
 

We wensen alle examenkandidaten veel succes met de laatste loodjes, en de docenten met al het correctiewerk! Ben je eraan toe om even te ontspannen met je klas(sen) na de examens? Sluit het jaar samen mooi af door een van onze vertoningen te boeken bij jou in de buurt.

 

Bekijk bijvoorbeeld The Peanut Butter Falcon. De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken In de verdieping gaan we in op het recht op zelfbeschikking; het recht om zelf te bepalen welke keuzes je maakt en hoe je je leven leeft. In hoeverre beïnvloedt de wijze waarop iemand jou ziet jouw mate van zelfbeschikking?

 

Neem voor meer informatie, en om een vertoning te boeken, contact met ons op via educatie@moviesthatmatter.nl.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Aftermovie
 

Het Movies that Matter Festival 2022 zit erop! Afgelopen maart en april hebben we duizenden leerlingen en studenten op ons festival in Amsterdam en Den Haag mogen verwelkomen. Ze zijn naar één van onze vijf festivalfilms met bijbehorend verdiepingsprogramma geweest. Er ontstonden mooie gesprekken over onderwerpen als identiteit, familie, oorlog, migratie en welzijn. Bekijk onze aftermovie voor een korte impressie.

 
  Bekijk de aftermovie  
 
 
 
 
 
 
 
Festival 2023
 

Wil je volgend jaar ook naar een bioscoopvertoning op ons festival met je school? De nieuwe data zijn als volgt:

 

Amsterdam, het EYE Filmmuseum:

woensdag 15 en donderdag 16 maart 2023

 

Den Haag, locatie volgt later:

vrijdag 24 maart en maandag 27 maart t/m donderdag 30 maart 2023

 

De eerste bevestigde titels voor het festival zijn de documentaire Shadow Game over minderjarige vluchtelingen en de Nederlandse speelfilm I Don’t Wanna Dance over identiteit en familie.

 

Je kunt jouw school nu alvast aanmelden door een mail te sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Stagevacatures
 

Ben je of ken je iemand die nog op zoek is naar een stage? Per september zoeken we twee stagiairs die het Educatie-team komen versterken: een stagiair festivalproductie en werving, en een stagiair productie en didactiek. Beide functies zijn 24 uur per week voor de periode van  1 september 2022 tot 15 april 2023. Interesse? Reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 17 juni 2022, op de vacature.

 
  Bekijk de vacatures  
 
 
 
 
 
 
 
Docentendag Maatschappijleer
 

Elk jaar organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer. Op deze vakconferentie kunnen docenten (in opleiding) maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en met vakgenoten ervaringen uitwisselen.

 

Dit jaar vindt de Docentendag plaats op donderdag 16 juni. Ook wij zijn van de partij en presenteren er een aantal gloednieuwe korte films.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 

Vanwege gewijzigde richtlijnen zijn we op een nieuwe LinkedIn-pagina overgestapt. Ontvang de laatste updates door onze nieuwe LinkedIn-pagina te volgen!

 
  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly