online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
mei 2023
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief mei
 

In deze nieuwsbrief lees je meer over de nieuwe landelijke bioscoopselectie voor schooljaar 2023-2024. Ook besteden we aandacht aan onze trouwe partner Film by the Sea in Vlissingen, geven we nog twee leuke filmtips voor in de klas en delen we onze stagevacature. Maar om te beginnen tonen we je vol trots de gloednieuwe aftermovie van ons educatiefestival 2023! 

 
 
 
 
 
 
 
 
Blik terug met de aftermovie
 

In onze vorige nieuwsbrief blikten we al kort terug op het festival. Nog leuker is natuurlijk de aftermovie die we graag met jullie delen. 

 

De waardering voor ons festival was zichtbaar en voelbaar. Het festivalprogramma werd beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 voor de films en een 7,7 voor de verdiepingsprogramma’s. Het nieuwe programma voor ISK-scholen kreeg uiteindelijk de hoogste programmawaardering van 8,7.  

 

Wil je volgend jaar (weer) bij het Movies that Matter Festival zijn? Zet dan alvast de volgende data in je agenda en jaarplanning voor 2023-2024:

  • woensdag 13 en donderdag 14 maart 2024 in Amsterdam 
  • maandag 25 maart t/m vrijdag 29 maart 2024 in Den Haag

Je kunt ons nu al mailen om je reservering kenbaar te maken. In het najaar wordt het programma bekendgemaakt. En kun je niet wachten tot het festival volgend jaar maart? Boek dan een vertoning in een theater bij jou in de buurt. Hieronder lees je er meer over. 

 
  Bekijk de aftermovie  
 
 
 
 
 
 
 
Bioscoopselectie 2023-2024
 

Het schooljaar gaat in rap tempo richting de welverdiende zomer en scholen zijn alweer bezig met de planning voor het nieuwe schooljaar. Onze bioscoopselectie voor het hele land voor schooljaar 2023-2024 is inmiddels bekend! Het is een mooie mix van thema’s mét inspirerend verdiepingsprogramma in de bioscoop. Onze programma’s zijn geselecteerd voor vo, mbo en ISK.  

 

Nieuwe films in ons landelijke bioscoopaanbod zijn White Berry, Emergency en Comedy Queen. En we zijn zeer verheugd om onze ISK-Special ook in schooljaar 2023-2024 te mogen vertonen in filmtheaters in het hele land. 

 

Wil je met je school naar een vertoning bij jou in de buurt? Kijk op onze Film in de bioscoop pagina voor de gehele filmselectie, aanvullende informatie, voorwaarden en het aanmeldformulier. 

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Film by the Sea
 

Van 8 t/m 17 september vindt de 25ᵉ editie van Film by the Sea plaats in Vlissingen. Al jaren verzorgt Movies that Matter Educatie op doordeweekse dagen (dit jaar van 11 t/m 14 september) in samenwerking met HZ Cult een filmprogramma voor Zeeuwse middelbare scholieren en mbo-studenten. Voor dit programmaonderdeel wordt samengewerkt met de provincie, die busvervoer naar het festival mogelijk maakt.  

 

Ben je docent in Zeeland en heb je interesse? Kijk op de website voor de filmselectie en om je aan te melden.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Coming-of-age filmtips
 

Tot slot tippen we hieronder nog twee coming-of-age films, Zomer en La famille Bélier, die mooi aansluiten bij de eindexamenklassen. Na de drukke examentijd wordt in de resterende lessen vaak film ingezet. Beide films passen goed bij schoolverlaters en hebben geen bijbehorende online les. 

 

Nog meer zomertips vind je in dit artikel van Netwerk Filmeducatie.

 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
Zomer
 

Anne (16) groeit op in de geïsoleerde Biesbosch, waar uitgestrekte velden en elektriciteitsmasten het landschap bepalen. Samen met haar vriendengroep probeert ze daar tijdens een broeierige zomervakantie de sprong naar volwassenheid te maken. Maar die gezamenlijke ervaring verandert in een conflictsituatie als Anna gevoelens voor de stoere Lena ontwikkelt.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
La famille Bélier
 

In het gezin Bélier is iedereen doof behalve Paula (16). Ze is de onmisbare tolk in het dagelijkse leven van haar ouders, zeker als het de boerderij van de familie betreft. Wanneer haar muziekleraar ontdekt dat ze een gouden stem heeft, overtuigt hij haar om deel te nemen aan een wedstrijd van Radio France. Een levensbepalende keuze die haar ver weg voert van haar gezin en het begin van haar volwassen leven inluidt.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Gezocht: stagiair Educatie
 

Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een stage voor na de zomer? Per september zoeken we een stagiair didactiek en landelijke productie die het Educatie-team komt versterken. Als stagiair help je o.a. mee met de productie van onze vertoningen en ga je aan de slag met het ontwikkelen en redigeren van lesmaterialen bij films voor uiteenlopende vakken. De stage is voor 24 uur per week voor de periode van 1 september 2023 tot 17 april 2024.

 

Interesse? Reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk woensdag 21 juni, op de vacature. 

 
  Bekijk de vacature  
 
 
 
 
De laatste educatie-updates ontvangen?

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly