online versie
 
Nieuwsbrief Educatie, november 2021
 
 
 
 
 
 
Oorlogsfilms tijdens MtMF22
 

Wij kijken al erg uit naar het Movies that Matter Educatiefestival, dat plaatsvindt in Amsterdam op woensdag 16 en donderdag 17 maart en in Den Haag van maandag 28 t/m donderdag 31 maart. We vertonen er onder andere de volgende twee oorlogsfilms met bijbehorende verdiepingsprogramma’s: 

 

De Slag om de Schelde | VO vanaf leerjaar 4 en mbo
Tijdens De Slag om de Schelde vechten in november ‘44 tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

 

Das Glaszimmer | VO leerjaar 1 en 2 en praktijkonderwijs
In Duitsland in 1945 ontvluchten de elfjarige Felix en zijn moeder de bombardementen. In het dorp waar ze opgevangen worden is Hitler populair. In het begin vindt Felix het spannend om met de nazi’s mee te doen, maar gaandeweg komt hij achter de waarheid en ontdekt hij hoe het echt zit. Is zijn vader, die soldaat is, nu wel of geen held?

 
  Meer informatie en aanmelden  
 
 
 
 
 
 
 
Paarse Vrijdag
 

Op 10 december is het Paarse Vrijdag. Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA (Gender & Sexuality Alliance) zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm. Naast een belangrijke zichtbaarheidsactie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om met je klas aandacht te besteden aan seksuele- en genderdiversiteit, bijvoorbeeld met een Movie that Matters binnen dit thema. Wij geven je alvast twee tips!

 
 
 
 
 
   
Filmtips voor Paarse Vrijdag
 
 
 
 
In de bioscoop:
A Perfectly Normal Family
 

In A Perfectly Normal Family is Emma totaal uit het lood geslagen als haar vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan. Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

 

Geschikt voor: het voortgezet onderwijs leerjaar 1 en 2.

 

Hoe bekijk ik de film? We vertonen de film, met of zonder verdieping, jaarrond in een bioscoop bij jou in de buurt. 

 
  Boek een vertoning  
 
 
 
 
In de klas:
Rafiki met LessonUp
 

Rafiki gaat over Kena en Ziki, twee meiden die zich ondanks de politieke strijd tussen hun families niet uit elkaar laten drijven.  Wanneer de liefde tussen hen opbloeit, worden ze door hun conservatieve omgeving gedwongen te kiezen tussen hun geluk of hun veiligheid.

 

Geschikt voor: het voortgezet onderwijs leerjaar 3 en 4, en het mbo.

 

Hoe bekijk ik de film? Bekijk de film online of bestel hem via onze website. Daar vind je ook de bijbehorende LessonUp en een lesbrief.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
 
 
 
 
Kennismakingsactie
 

Ben jij met jouw mbo-opleiding, vmbo- of praktijkonderwijsschool nog niet eerder naar een Movies that Matter-vertoning geweest? Dan mag jouw school gratis naar een educatievertoning met verdiepingsprogramma!

 

Festival 2022
De kennismakingsactie geldt ook voor het Movies that Matter Festival 2022. Als je met je (v)mbo-school nog niet eerder naar een vertoning van Movies that Matter bent geweest, dan kunnen we je een gratis vertoning aanbieden tijdens het festival in Amsterdam of Den Haag!
Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

 
  Neem contact met ons op  
 
 
 
 
Het laatste MtM Educatie nieuws
 

Blijf op de hoogte van onze gloednieuwe lessen en andere activiteiten via onze LinkedIn!

 
  Volg ons  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly