online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
oktober 2022
 
 
 
 
 
 
Filmtips voor de Week van Respect en de herfstvakantie
 

In de week van 7 t/m 13 november vindt de Week van Respect plaats. Dit is de nationale bewustwordingscampagne van de Respect Foundation. Wil jij dan jouw leerlingen inspireren en activeren om bij te dragen aan een omgeving waarin zij zich thuis voelen? We tippen twee filmprogramma’s rondom dit thema die je bij een bioscoop bij jouw school in de buurt kunt bijwonen. Dat kan vaak zelfs gratis, bekijk hieronder de kennismakingsactie. Die actie geldt ook voor ons festival in maart. En vergeet niet onze filmtips te bekijken die je vlak voor de herfstvakantie met jouw leerlingen in de klas kunt zien!

 
 
 
 
 
   
Filmtips voor de
Week van Respect
 
 
 
 
The Peanut Butter Falcon
 

De jonge Zak ontsnapt uit het verpleegtehuis om zijn droom als worstelaar te gaan waarmaken. Onderweg ontmoet hij Tyler waarmee hij de wildste avonturen beleeft.  

 

Geschikt voor: praktijkonderwijs leerjaar 3 en 4, vmbo en mbo

 

Hoe bekijk ik de film? We vertonen de film jaarrond in een bioscoop bij jou in de buurt inclusief een verdiepingsprogramma. De film is ook online te bekijken, met een bijbehorende lesbrief.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Das Glaszimmer
 

Na het ontvluchten van de bombardementen, komen de elfjarige Felix en zijn moeder in een nieuw Duits dorp terecht, waar Hitler populair is. Gaandeweg krijgt hij vraagtekens bij de situatie. Is zijn vader, de soldaat, nu wel of geen held?

 

Geschikt voor: praktijkonderwijs en vo leerjaar 1 en 2

 

Hoe bekijk ik de film? We vertonen de film jaarrond in een bioscoop bij jou in de buurt inclusief een verdiepingsprogramma. 

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
   
Filmtips voor de herfstvakantie
 
 
 
 
Heartstopper: aflevering 1 
 

Een hartverwarmend coming of age-verhaal over scholier Charlie die verliefd wordt op zijn klasgenoot Nick, op wie hij geen kans denkt te maken. Hun onverwachte vriendschap loopt uiteindelijk toch uit tot een prille liefde.

 

Geschikt voor: vo leerjaar 1 en 2

 

Hoe bekijk ik de aflevering? Online via Netflix.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Blinded by the Light
 

Javed, een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn vader.

 

Geschikt voor: vo bovenbouw en mbo

 

Hoe bekijk ik de film? Online via Pathé Thuis.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Maak kennis met het festival
 

Meld je aan voor het Movies that Matter Educatie Festival 2023 in Amsterdam (15 en 16 maart) en Den Haag (27 t/m 30 maart). Hier presenteren we voor leerlingen en studenten toegankelijke films over maatschappelijke thema’s met een verdiepingsprogramma.

 

Kennismakingsactie
Ben jij met jouw vmbo-school of mbo-opleiding nog niet eerder naar het festival geweest? Dan mogen we je een gratis vertoning aanbieden tijdens het festival. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

 

Deze actie geldt ook voor de mytylschool, praktijkonderwijs en Internationale schakelklassen.

 

CJP voor vo en mbo
Ben je geen nieuwe school maar wil je het festival of een landelijke vertoning bijwonen? Boek dan je vertoning met CJP-tegoed; dat kan nu ook voor het mbo!

 
  Bekijk het programma  
 
 
 
 
 
 
 
Gratis met leerjaar 1 en 2 naar de Kinderrechtendag
op IDFA
 

Het Kinderrechtenverdrag bestaat 33 jaar. Dit vieren we op donderdag 17 november op IDFA! Anne-Mar Zwart presenteert een feestelijk filmprogramma in de mooiste filmzaal in Amsterdam, Pathé Tuschinski. We hebben een superleuk programma van 9.15 – 10:45 uur voor leerlingen uit leerjaar 1 en 2. Lijkt het je leuk om met jouw leerlingen naar deze feestelijke dag te komen? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl o.v.v. Kinderrechtendag. De aanmeldingen worden verwerkt op basis van binnenkomst. We kijken uit naar jullie komst!

 
  Meld je gratis aan  
 
 
 
 
De laatste educatie updates ontvangen?

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly