online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
oktober 2023
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief oktober
 

Lees in deze nieuwsbrief onder andere meer over ons aankomende webinar voor docenten, de Kinderrechtendag en hoe je het CJP-budget van 2023 kunt opmaken!

 
 
 
 
 
 
 
 
Laatste stoelen: Kinderrechtendag
 

Op donderdag 16 november vieren we samen met IDFA de Internationale Kinderrechtendag in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Wil jij er met je klas bij zijn? Meld je dan uiterlijk vrijdag 20 oktober aan. Voor de eerste vertoning (09:15 – 10:45 uur) hebben we nog een beperkt aantal plekken over voor het voortgezet onderwijs, leerjaar 1 en 2. 

 
  Schrijf je gratis in  
 
 
 
 
 
 
 
Doe mee aan onze webinar
 

Hoe zet je film in om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken in de klas? Laat ons je informeren en inspireren! Op woensdag 8 november (17:00 – 18:30) organiseren we een gratis webinar voor vo- en mbo-docenten. Hierin bespreken we o.a. het concept safe/brave space en het gebruik van film in de klas.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Tip: ISK-Special
 

Wil je voor de kerstvakantie nog naar de bioscoop met je klas? Voor leerlingen van Internationale Schakelklassen (12-18 jaar) bieden we een speciaal filmprogramma aan. Aan de hand van twee pakkende korte films, gidst de presentator leerlingen door thema’s als de Nederlandse cultuur, identiteit en het omgaan met emoties. 

 
  Lees meer en meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
CJP-alert
 

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het CJP-tegoed voor 2023 bijna verloopt. Heb je nog tegoed over? Dan kun je dit opmaken door een bioscoopbezoek bij ons te boeken! Past een uitje naar de bioscoop niet meer in je planning voor 2023? Dan kun je het CJP-budget voor 2023 ook besteden aan een vertoning die pas in 2024 plaatsvindt. Zorg er dan voor dat je reservering uiterlijk 15 december 2023 binnen is.

 
  Bekijk ons aanbod  
 
 
 
 
 
 
 
Film in de Klas:
When I Grow Up
 

In onze nieuwe online les bij de korte film When I Grow Up staan we stil bij het belang van onderwijs in tijden van oorlog. De korte docu volgt drie Oekraïense tieners die een jaar na de Russische inval weer naar school gaan.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly