online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
september 2022
 
 
 
 
 
 
Vier de Kinderrechtendag
 

Het Kinderrechtenverdrag bestaat dit jaar 33 jaar. Om dit te vieren organiseren we op 17 november samen met het IDFA een feestelijk filmprogramma in de allermooiste bioscoopzaal van Amsterdam, Tuschinski 1! Het programma bestaat uit twee blokken:

 

Blok 1 | 09:15 – 10.45 uur – voor de brugklas en leerjaar 2
Blok 2 | 11.30 – 13.00 uur – voor ISK-klassen

 

Vier je met ons mee? Je kunt jouw klas gratis voor een van de blokken aanmelden door een mail te sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl o.v.v. ‘Kinderrechtendag’.

 
  Meld je gratis aan  
 
 
 
 
 
 
 
Reserveer nu voor MtMF23
 

In 2023 komt het Movies that Matter Educatie Festival weer naar Amsterdam (15 en 16 maart) en Den Haag (24, 27 t/m 30 maart)! Tijdens het festival presenteren we voor leerlingen en studenten toegankelijke films over maatschappelijke thema’s met een verdiepingsprogramma. Op het programma staan o.a. de terugkerende films I Don’t Wanna Dance, Shadow Game en Das Glaszimmer, evenals de nieuwe pareltjes Comedy Queen, Emergency en White Berry.

 

ISK-Special
Nieuw dit jaar op het festival is de ISK-Special: een shorts-programma voor leerlingen van Internationale Schakelklassen (12-18 jaar). Een moderator begeleidt de leerlingen door thema’s als de Nederlandse cultuur, identiteit en het omgaan met emoties, middels twee pakkende korte films.

 

Kennismakingsactie
Ben jij met jouw v(mbo)-school, Mytylschool, school voor praktijkonderwijs of een Internationale schakelklas (ISK) nog niet eerder naar een Movies that Matter-vertoning geweest? Dan kunnen we je een gratis vertoning aanbieden tijdens het festival. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

 
  Ontdek het aanbod en meld je aan  
 
 
 
 
Aftermovie
 

Benieuwd hoe het educatie festival eruit ziet? Onze aftermovie geeft een korte van het afgelopen festival.

 
  Bekijk de aftermovie  
 
 
 
 
 
 
Docentendagen
 

In oktober en november zijn we op veel docentendagen te vinden om je alles over ons festival en aanbod te vertellen. Kom je ook langs bij onze stand? Zo zijn we onder anderen op vrijdag 7 oktober op de VGN-docentendag met veel filmtips voor het vak geschiedenis. Een van de films die we tippen is De Oost van regisseur Jim Taihuttu, dat zich afspeelt in 1946 tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Wil je De Oost gratis online kijken met je klas? Neem contact met ons op via educatie@moviesthatmatter.nl om het wachtwoord bij de online kijklink te ontvangen.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Film in de bioscoop
 

Naast het festival organiseren we het hele jaar door ook filmvertoningen voor het voortgezet onderwijs en het mbo in bioscopen door het hele land.

 

De selectie voor schooljaar 2022-2023 bestaat uit acht films waaronder I Don’t Wanna Dance, dat met een gemiddelde score van 8,9 door leerlingen werd beoordeeld als de beste film van het afgelopen festival. Joey en zijn broertje Ricardo gaan weer bij bij hun moeder Daphne wonen, nadat ze twee jaar bij hun tante hebben doorgebracht. Daphne heeft echter emotionele problemen, en het wordt al snel duidelijk waarom ze ooit bij haar zijn weggegaan. In het verdiepingsprogramma wordt ingegaan op het omgaan met emoties en het maken van keuzes als je jong bent. Waarin vind jij een uitlaatklep? En hoe ga je om met een moeilijke thuissituatie?

 

Neem voor meer informatie, en om een vertoning te boeken, contact met ons op via educatie@moviesthatmatter.nl.

 
  Boek een vertoning  
 
 
 
 
 

Docent over I Don’t Wanna Dance: “Deze educatieve excursie was er een waarover tot op vandaag nog wordt gesproken door docenten en leerlingen tijdens de lessen en daarbuiten.”

 
  Lees meer over de film  
 
 
 
Film by the Sea
 

Deze week zien maar liefst 1500 leerlingen I Don’t Wanna Dance tijdens Film by the Sea. Hoofdrolspeler Yfendo is erbij om met hen in gesprek te gaan.

 
  Bekijk de video  
 
 
 
De laatste educatie updates ontvangen?

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly