online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
september 2023
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief september
 

De scholen zijn weer begonnen; welkom terug! In deze nieuwsbrief vind je ons nieuwe aanbod voor aankomend schooljaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
Hoera, nieuwe festivaltitels bekend!
 

In 2024 komt het Movies that Matter Festival weer naar Amsterdam (13 en 14 maart) en Den Haag (25 t/m 29 maart)!

 

Tijdens het festival presenteren we voor leerlingen en studenten toegankelijke films over maatschappelijke thema’s. Samen met een moderator en gastspreker(s) gaan we tijdens het interactieve programma dieper in op de onderwerpen uit de film. Schrijf jouw klas nu alvast in om zeker te zijn van een plek.

 
  Ontdek het programma  
 
 
 
 
 
 
 
Filmvertoningen door het hele land
 

Naast het festival organiseren we ook in het hele land, het hele schooljaar door filmvertoningen om aandacht te geven aan onderwerpen als identiteit, keuzevrijheid en discriminatie. Bekijk via de button het programma en meld je aan.

 
  Bekijk de filmselectie  
 
 
 
 
Wist je dat...
 

je met de CJP-kaart een film kunt boeken met korting? Je kunt ook via het cultuurbudget van de MBO Cultuurkaart een vertoning bij ons boeken!

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Try-out:
Kinderen van Mavungu
 

Wil jij graag in de klas aandacht besteden aan het koloniaal verleden? Binnenkort introduceren we een bioscoopprogramma rondom Kinderen van Mavungu. In het programma gaan we verder in op de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland, en hoe deze geschiedenis vandaag de dag nog steeds zichtbaar is in beide landen. Voor slechts € 5 per leerling kan jij met je klas (vo leerjaar 1 en 2) een try-out bijwonen in oktober. Je kunt je opgeven door een mail te sturen.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Vier de Kinderrechtendag
 

Op donderdag 16 november vieren we samen met IDFA de Internationale Kinderrechtendag in Pathé Tuschinski. Het programma is gericht op internationale schakelklassen en op leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Meld je hieronder gratis aan.

 
  Schrijf je gratis in  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly