online versie
 
Nieuwsbrief Educatie, oktober 2021
 
 
 
 
 
 
Nieuw lesmateriaal gelanceerd
 

Op de Dag van de Leraar is het lessenmateriaal “Klassen in de klas” gelanceerd. De documentaireserie Klassen liet heel Nederland meekijken naar de kansenongelijkheid in ons onderwijs. Speciaal voor deze serie ontwikkelde HUMAN in samenwerking met IDFA en Movies that Matter lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs en het mbo.  

  

Aan de hand van fragmenten, kijkvragen en verdiepingsopdrachten kunnen docenten, scholieren en studenten in gesprek gaan over onder andere kansenongelijkheid, prestatiedruk en beeldtaal. Het lesmateriaal is gratis beschikbaar! 

 
  Bekijk het lesmateriaal  
 
 
 
 
 
 
 
Festival 2022
 

In de vorige nieuwsbrief maakten we de eerste titels voor het Movies that Matter Festival 2022 bekend en het lijstje is nu compleet! Het festival vindt plaats in Amsterdam op woensdag 16 en donderdag 17 maart en in Den Haag van maandag 28 tot en met donderdag 31 maart. 

  

We vertonen de volgende films: 

Kijk op onze website voor meer informatie.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Shadow Game maakt indruk
 

Tijdens onze kleine festivals in Amsterdam en Den Haag in september maakte Shadow Game grote indruk op de leerlingen. En dat bleef niet alleen bij de leerlingen. Shadow Game heeft de Gouden Kalf voor Beste lange documentaire gewonnen! Regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel namen samen met vijf jongens uit de docu de prijs in ontvangst.  

  

Shadow Game is een indrukwekkende documentaire over meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. Verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest. 

  

Wil je met je klas naar een vertoning van Shadow Game? Dat kan tijdens het Movies that Matter Festival 2022 maar ook jaarrond bij een bioscoop bij jou in de buurt! Tijdens zo’n vertoning verzorgen wij een verdiepingsprogramma met extra informatie, stellingen en een gastspreker. 

 
  Boek de film  
 
 
 
 
 
 
 
Gratis naar de Kinderrechtendag tijdens IDFA
 

Op 19 november vieren wij de rechten van het kind tijdens IDFA!

 

Samen met IDFA organiseren wij die dag twee vertoningen in Tuschinski, Amsterdam. In samenwerking met de EO hebben we een prachtig zaalprogramma met twee korte films voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs rondom het thema scheiden. In samenwerking met KRO-NCRV organiseren we een indrukwekkend zaalprogramma voor leerjaar 2 en 3 van het voortgezet onderwijs rondom Hammoudi’s droom, één van de korte films die is gemaakt na het ontstaan van Shadow Game.

 

Wil je één van beide vertoningen GRATIS bijwonen met je klas of wil je meer informatie?

 
  Stuur ons een mail!  
 
 
 
 
Het laatste MtM Educatie nieuws
 

Blijf op de hoogte van alle Movies that Matter Educatie activiteiten via onze LinkedIn pagina!

 
  Volg ons  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly