online versie
 
Nieuwsbrief maart
 
 
 
 
 
 
Openingsweekend MtMF21
 

Vanavond opent het Movies that Matter Festival met de voor een Oscar genomineerde speelfilm The Man Who Sold His Skin. Hoofdrolspeler Yahya Mahayni, op het Filmfestival van Venetië bekroond tot beste acteur, en regisseur Kaouther Ben Hania zijn aanwezig bij de live vertoning, die om 20:00 uur start.

 

Elke dag vinden er op het festival live vertoningen plaats. Deze verschijnen later ook on demand, inclusief verdiepingsprogramma. Kijk op onze site voor alle vertoningen.

 
  Ontdek het festival  
 
 
 
 
 
 
 
Trouw Special
 

In samenwerking met de redactie van Trouw organiseren we op zaterdag 17 april verdiepingsprogramma’s bij twee bijzondere films.

 

Om 17:00 uur vindt een live vertoning plaats van Quo Vadis, Aida?, de voor een Oscar genomineerde, indrukwekkende verfilming over de aanloop naar de tragedie in Srebrenica. Hierbij zijn hoofdrolspeelster Jasna Đuričić en advocaat Simon van der Sluijs te gast. Om 20:00 uur is de wereldpremière van Shadow Game, een onthullende documentaire over de ontberingen van jonge vluchtelingen op weg naar West-Europa. Hierbij zijn regisseurs Els van Driel en Eefje Blankenvoort, en researcher Zuhoor al Qaisi aanwezig voor een Q&A.

 
  Info en tickets  
 
 
 
 
Shorts
 

Met één kaartje kun je het gehele festival ons Shorts-programma zien. 14 shorts, 3 thema’s, en een oneindigheid aan inspiratie.

 
  Tickets en info  
 
 
 
 
 
 
Weekend vol premières
 

Vanaf dit weekend zijn de eerste 23 films live en on demand te zien op ons festival. Dertien daarvan beleven hun première. Een greep uit de selectie:

 

The Dissident is een aangrijpende documentaire over de carrière van, en moord op, de Saudische journalist Jamal Khashoggi, met tot dusver onbekende beelden van surveillancecamera’s en ander nieuw bewijsmateriaal. In Journey to Utopia maakt een Noors gezin zich op voor een ecologisch experiment: een zelfvoorzienende gemeenschap. Het loopt allemaal anders dan gehoopt, wat  de nodige tragikomische scènes oplevert. Nasrin, tenslotte, is een portret van Iraanse mensenrechtenadvocaat Nasrin Sotoudeh, die momenteel gevangenzit omdat ze opkwam voor mensenrechten. Een masterclass in moed en optimisme.

 
  Volledige programma  
 
 
 
 
 
 
 
Dagelijks programma
 

Op het Movies that Matter Festival vind je een groot aanbod van premières, verdiepingsprogramma’s en veel meer. Houd onze agenda in de gaten voor een dagelijks overzicht van live vertoningen en on demand aanbod.

 
  Agenda  
 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly