online versie
 
On Tour: Maart
 
 
 
 
 
 
In maart te zien bij Movies that Matter On Tour: Moffie
 

Het is eindelijk tijd voor de eerste On Tour-film van dit jaar en we trappen af met de prachtige boekverfilming Moffie. Hierin toont regisseur Oliver Hermanus wat de gevolgen zijn van de verstikkende machocultuur binnen het Zuid-Afrikaanse leger in de jaren tachtig. Iedereen die van het mannelijke ideaal afwijkt, is daar een moffie; homoseksualiteit, compassie met de zwarte bevolking en zwakte zijn taboe.


Over de film

Zoals al zijn leeftijdsgenoten wordt Nicholas opgeroepen voor militaire dienst, officieel om te vechten tegen het opkomende communisme. Maar voor de jonge soldaten heet de vijand anders: zij moeten het apartheidsregime verdedigen tegen het ‘swart gevaar’. Onder leiding van de keiharde Afrikaanse sergeant Brand worden de rekruten fysiek en mentaal afgebeuld, in voorbereiding op de Grensoorlog met Angola. Binnen deze machocultuur ontwikkelt Nicholas gevoelens voor een medesoldaat, terwijl hij ziet dat homoseksualiteit zwaar wordt afgestraft en je het risico loopt om in de gevreesde afdeling 22 terecht te komen.

 
 
 
 
Agenda
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Kijk voor de laatste updates op onze site

  Theaters, data en tijden  
 
 
 
Spread the word
 

We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om de film onder de aandacht te brengen bij jouw achterban. Voor meer info of voor het opzetten van een winactie, mail info@moviesthatmatter.nl

 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly