online versie
 
On Tour: Maart
 
 
 
On Tour:
Moffie


  Theaters, data en tijden  
 
 
 
 
 
 
Over de film
 

Moffie werd geselecteerd voor MtMF20. Dit indringende verhaal laat zien welke gevolgen een verstikkende machocultuur kan hebben en tourt in maart door 17 theaters in heel Nederland.

 

Zoals al zijn Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten wordt Nicholas in de jaren tachtig opgeroepen voor militaire dienst, officieel om te vechten tegen het opkomende communisme. Maar voor de jonge soldaten heet de vijand anders: zij moeten het apartheidsregime verdedigen tegen het ‘swart gevaar’. Onder leiding van de keiharde Afrikaanse sergeant Brand worden de rekruten fysiek en mentaal afgebeuld, in voorbereiding op de Grensoorlog met Angola. Binnen deze machocultuur ontwikkelt Nicholas gevoelens voor een medesoldaat, terwijl hij ziet dat homoseksualiteit zwaar wordt afgestraft en je het risico loopt om in de gevreesde afdeling 22 terecht te komen.

 
 
 
 
 
De kracht van taal
 

Ga achter de schermen met regisseur Oliver Hermanus en de cast. Ze vertellen waarom de film de provocerende titel ‘Moffie’ draagt.

 
  Bekijk video  
 
 
 
Spread the word
 

We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om de film onder de aandacht te brengen bij jouw achterban. Voor meer info of voor het opzetten van een winactie, mail info@moviesthatmatter.nl

 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly