online versie
 
Uitnodiging Movies that Matter Festival 2023
De Missie van de Nieuwe Maker
 
 
 
 
 
 
Uitnodiging: De Missie van de Nieuwe Maker
 

Voor studenten en filmmakers aan het begin van hun carrière presenteren we tijdens het Movies that Matter Festival De Missie van de Nieuwe Maker. Een inspirerend middagvullend programma op maandag 27 maart waarbij we je op weg helpen naar het maken en financieren van jouw film.

 

Hoe vind je als maker de weg naar fondsen, omroepen en financiers? Welke mogelijkheden zijn er om je droom film het daglicht te laten zien? Hoe kies je je onderwerp en welke strategieën zijn er te bedenken om je film grote impact te laten hebben? Hoe vertel je een authentiek verhaal waarbij je trouw blijft aan jouw eigen unieke stem?

 

Een line-up van ervaren professionals uit diverse hoeken van de industrie staat klaar om hun tips te delen en jouw brandende vragen te beantwoorden. Kortom, de springplank naar de professionele wereld!

 

Dit programma is gratis te bezoeken en wordt georganiseerd in samenwerking met CoBO en het Nederlands Film Festival.

 
  Bestel je gratis ticket  
 
 
 
 
 
 
 
Programma
 

Jeanine Hage (CoBO) vertelt over de laatste ontwikkelingen rondom het indienen van je plannen bij Teledoc Campus. Vervolgens gaan we in gesprek met Mari Sanders over zijn initiatief Wild Lam, een stichting die zich inzet voor filmtalent met een beperking.

 

Ook vertonen we een preview van Hormonaaleen korte film (22’) over alles wat we weten èn niet weten over hormonale anticonceptie. Daarna gaan we in gesprek met het filmteam over de impactcampagne rondom de film.

 

We sluiten de middag af een sessie ronde tafels waarin je de kans om aan te schuiven bij verschillende partijen en vragen te stellen. De volgende partijen zijn aanwezig: CoBO, NPA, NPO, VERS, VPRO, De Ontmoeting, Filmfonds, Makers van Morgen, 3Lab, CineSud, Screen Talent NL en FilmForward.

 

Moderator: Sterre de Jong – Head of NFF Professionals & Talent
Voertaal: Nederlands

 
 
 
 
 
Tip: Die middag
 

Op vertoning van je ticket kan je na afloop van het programma gratis naar de film Die middag op de KABK.

 
  Lees meer  
 
 
 
Accreditaties
 

We verwelkomen pers en professionals uit de film- en mensenrechtensector om het festival en de Industry Days bij te wonen.

 
  Meld je aan  
 
 
 
Industry Programma
 

De Missie van de Nieuwe Maker maakt deel uit van het Industry programma, dat loopt van 25 t/m 29 maart.

 
  Bekijk het programma  
 
 
 
 
 
 
Movies that Matter Festival
 

Het Movies that Matter Festival – hét internationale filmfestival over mensenrechten – is dit jaar van 24 maart t/m 1 april in Den Haag en op satellietlocaties door het hele land. We presenteren meer dan tachtig bijzondere speelfilms, spraakmakende documentaires en shorts, met een uitgebreid verdiepingsprogramma.

 
 
 
 
Partners
 
 

Het Movies that Matter Festival 2023 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners Amnesty International, ASN Bank, CFAP, Creative Europe Media, Dioraphte, Gemeente Den Haag, European Cultural Foundation, Fonds 1818, Fonds 21, Janivo, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, dagblad Trouw, de Versterking, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly