online versie
 
Uitnodiging MtMF21
 
 
 
 
 
 
MtMF21 - No Matter What
 

Het is ons een groot genoegen je mede namens onze hoofdpartners Amnesty International en de Nationale Postcode Loterij uit te nodigen voor een viertal bijzondere online filmavonden op het Movies that Matter Festival 2021.

 

Het festival vindt online plaats van 16 t/m 25 april. Onderstaand vind je meer informatie over deze avonden. We verzoeken je vriendelijk om uiterlijk zondag 4 april te laten weten of je wel of niet gebruik maakt van deze uitnodiging door te klikken op onderstaande button.

 
  RSVP  
 
 
 
 
 
 
 
Opening Night
 

Op vrijdag 16 april opent het festival met de Nederlandse première van het voor een Oscar genomineerde The Man Who Sold His Skin van regisseur Kaouther Ben Hania. Een film die het tijdloze verhaal van een onmogelijke liefde combineert met urgente maatschappelijke vraagstukken.

 

Hoofdrolspeler Yahya Mahayni won voor zijn indrukwekkende vertolking de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië. Hij zal op de openingsavond op 16 april samen met regisseur Kaouther Ben Hania online aanwezig zijn voor een nagesprek bij de vertoning. Onze nieuwe voorzitter Lilian Gonçalves-Ho Kang You zal het festival online openen. Cabaretier Micha Wertheim verzorgt deze avond op geheel eigen wijze de inleiding bij de openingsfilm.

 

Vrijdag 16 april om 20.00 uur online.

 
 
 
 
 
 
 
 
Activist Night
 

De online Activist Night op dinsdag 20 april is een hommage aan de acht activisten uit de Activist-competitie van dit jaar. Samen met Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn presenteren wij een avond in het teken van activisme wereldwijd. Juryvoorzitter Cees Breederveld (vice voorzitter Amnesty International) reikt de Activist Documentary Award uit aan de regisseur van de winnende film. De presentatie is in handen van Clarice Gargard.

 

Na de prijsuitreiking volgt de vertoning van de documentaire Fly So Far, een inspirerend portret van Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador. Nadat haar baby dood is geboren, wordt ze veroordeeld tot dertig jaar celstraf wegens moord. In de gevangenis komt ze erachter dat ze niet de enige is. Samen besluiten de vrouwen voor hun rechten op te komen.

 

Dinsdag 20 april om 20.00 uur online.

 
 
 
 
 
 
 
 
Camera Justitia Night
 

Op donderdag 22 april heten we je welkom op de Camera Justitia Night, waar juryvoorzitter Kathryne Bomberger (Director-General International Commission on Missing Persons) de Camera Justitia Award uitreikt aan de regisseur van de winnende film. Deze avond staat in het teken van de bescherming van de rechtstaat.

 

We vertonen de film President, een meeslepend verslag van de Zimbabwaanse presidentsverkiezingen van 2018, gezien vanuit de campagne van oppositiekandidaat Nelson Chamisa – en de ongelooflijke nasleep. Een politiek drama van het hoogste niveau.

 

Donderdag 22 april om 20.00 uur online.

 
 
 
 
 
 
 
 
Dutch Movies Matter Night
 

Op vrijdag 23 april vindt de Dutch Movies Matter Night plaats. Juryvoorzitter Rada Šešić, filmmaker en -docent, reikt de Dutch Movies Matter Award uit aan de regisseur van de winnende film. I Don’t Wanna Dance beleeft deze avond haar wereldpremière, in aanwezigheid van regisseur Flynn Von Kleist, en acteurs Yfendo van Praag en Romana Vrede. Schrijfster Munganyende Hélène Christelle verzorgt de inleiding bij de film. In Dutch Movies Matter tonen we zeven geëngageerde films van Nederlandse bodem.

 

In het poëtische coming of age-drama I Don’t Wanna Dance gaan Joey en zijn broertje Ricardo weer bij hun moeder Daphne wonen, nadat ze twee jaar bij hun tante hebben doorgebracht. Maar Daphne heeft emotionele problemen, en het wordt al snel duidelijk waarom ze ooit bij haar zijn weggegaan.

 

Deze avond worden ook voor het eerst de Grand Jury Awards Documentary, gesponsord door BNNVARA, en Fiction uitgereikt. Ook vindt dan de uitreiking van de Student’s Choice Award plaats.

 

Vrijdag 23 april om 20.00 uur online.

 
 
 
 
 
Meld je nu aan voor één van deze speciale avonden!

  RSVP  
 
 
 
 
 
 
 

Deze uitnodiging is strikt persoonlijk. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Je krijgt de e-tickets per mail toegestuurd. Voor meer informatie kun je mailen naar Hilda Zandstra: h.zandstra@moviesthatmatter.nl.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly