online versie
 
Uitnodiging MtMF22
 
 
 
 
 
 
MtMF22 - Changing Matters
 

Nadat het festival in 2020 werd geannuleerd en in 2021 noodgedwongen alleen online was, zijn wij bijzonder blij je weer te kunnen verwelkomen in de bioscoop!

 

Het Movies that Matter Festival – hét internationale filmfestival over mensenrechten – is dit jaar van 8 t/m 16 april in Den Haag (Pathé Buitenhof en Filmhuis Den Haag), online en op satellietlocaties door het hele land. We presenteren meer dan tachtig bijzondere speelfilms, spraakmakende documentaires en shorts, met een uitgebreid verdiepingsprogramma.

 

Het is ons een groot genoegen je – mede namens hoofdpartner de Nationale Postcode Loterij – uit te nodigen voor vier bijzondere filmavonden op het Movies that Matter Festival 2022.

 

Hieronder vind je meer informatie. Wil je bij één of meer avonden aanwezig zijn? Laat dat dan uiterlijk maandag 28 maart aan ons weten via onderstaande knop.

 
  RSVP  
 
 
 
 
 
 
 
Opening Night - VOL
 

Op vrijdag 8 april opent het festival met de Nederlandse première van Navalny. Regisseur Daniel Roher vertelt in deze bekroonde documentaire het bloedstollende verhaal van de moordpoging in 2020 op de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, en de zoektocht naar de daders. Navalny won de Audience Award: U.S. Documentary en de Festival Favourite Award op het Sundance Film Festival 2022.

 

Onze voorzitter Lilian Gonçalves-Ho Kang You opent de avond. Filmmaker Daniel Roher is aanwezig, net als enkele hoofdpersonen die dicht bij Navalny staan. Na de vertoning gaan ze in gesprek met NOS-correspondent Kysia Hekster.

 

Vrijdag 8 april om 20.00 uur, Pathé Buitenhof. Aanmelden voor deze avond is niet meer mogelijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
Activist Night
 

Tijdens de Activist Night op dinsdag 12 april staan film en activisme centraal. De activisten uit de acht films zijn aanwezig en worden in de spotlight gezet. Ook de regisseurs van de films zijn erbij. Voorafgaand aan de vertoning van de documentaire Eternal Spring (長春) gaat journalist en presentator Natasja Gibbs in gesprek met activist Daxiong en regisseur Jason Loftus. Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra opent de Activist Night.

 

Eternal Spring (長春) vertelt het spannende en emotionele verhaal van een groep Falun Gong-leden die korte tijd de Chinese staatstelevisie wist over te nemen. Een verhaal van ongekende moed en leven onder totalitaire heerschappij. Animatie en documentaire worden op ingenieuze manier gecombineerd, met adembenemend resultaat.

 

Dinsdag 12 april om 20.00 uur, Pathé Buitenhof.

 
 
 
 
 
 
 
 
Dutch Movies Matter Night
 

In het Dutch Movies Matter-programma staan Nederlandse speelfilms en documentaires centraal. Hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze richten hun lens op sociale misstanden en menselijke waardigheid. Op woensdag 13 april heten we je welkom op de Dutch Movies Matter Night. We vertonen Along the Way van filmmaker Mijke de Jong: een aangrijpende film over de Afghaanse tweeling Fatima en Zahra die op de vlucht worden gescheiden van hun familie. Terwijl hun moeder en zussen asiel krijgen in Nederland, moeten zij zien te overleven in Istanboel.

 

Te gast deze avond zijn hoofdrolspelers Malihe en Nahid Rezaie op wier verhaal de film is gebaseerd, en filmmaker Mijke de Jong. De presentatie is in handen van programmamaker Ikenna Azuike.

 

Woensdag 13 april om 20.00 uur, Pathé Buitenhof.

 
 
 
 
 
 
 
 
Camera Justitia Night
 

Tijdens de Camera Justitia Night op donderdag 14 april staan recht en gerechtigheid centraal. We vertonen de documentaire Myanmar Diaries, een hybride collectieve film over het leven in de nasleep van de militaire coup in Myanmar van februari 2021. Korte films van tien jonge anonieme filmmakers, gecombineerd met beeldmateriaal van dappere burgerjournalisten, gefilmd in de straten van Myanmar.

 

Juryvoorzitter en raadsheer Bart Stapert verzorgt de inleiding bij de film. Na de film gaan vertegenwoordigers van het Myanmar Film Collective en juridische experts in gesprek over de huidige situatie in Myanmar, onder leiding van Leila Prnjavorac.

 

Donderdag 14 april om 20.00 uur, Pathé Buitenhof.

 
 
 
 
 
 
 
 
Meld je nu aan voor deze speciale avonden!
 

Deze uitnodiging is strikt persoonlijk. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Je krijgt de e‐tickets per mail toegestuurd. Voor meer informatie kun je mailen naar aanmelding@moviesthatmatter.nl.

 
  RSVP  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly