Shadow Game winnaar Dutch Movies Matter Award

Shadow Game van regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel heeft de Dutch Movies Matter Award gewonnen op het Movies that Matter Festival 2021.

De indrukwekkende documentaire volgt meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. Een film vol verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest.

De film is van zaterdag 12:00 t/m zondag 23:59 opnieuw On Demand te zien bij het Movies that Matter Festival.

Tickets en info

Juryrapport

De jury prijst Shadow Game als een film die “een grote indruk op ons achterliet en ontroerde”. Maar niet alleen het onderwerp ontroert volgens hen, de manier waarop de filmmakers de reis van de vluchtelingen in beeld brengen overtuigt evenzeer: “Deze pakkende film met geweldige toegang en vakkundig gemaakte visuals, vertelt het brandende verhaal van een moderne Europese Odyssee, van jongeren die weggeduwd in hun eigen schaduwen moeten leven en een spel van Leven en Dood moeten doen.”

Speciale vermeldingen gingen naar Here We Move Here We Groove dat “een onderwerp op een genuanceerde manier en met warmte” adresseert en naar I Don’t Wanna Dance dat lokale onderwerpen aansnijdt in een “pakkend familiedrama met relevante en brede sociale context en boven alles: geweldig acteerwerk”.

De Dutch Movies Matter-jury bestaat uit:

  • Rada Šešić (juryvoorzitter) – festivalprogrammeur, filmdocent en filmregisseur
  • Angelo Brommet – programmeur en talentontwikkelaar
  • Joris Postema – filmmaker
  • Irini Sarioglou – universitair docent en secretaris-generaal van de Hellenic History Foundation in Athene
  • Beth Seymour – directeur ACT Human Rights Film Festival

Lees het volledige rapport