Watch Over Me winnaar Grand Jury Documentary Award

Watch Over Me van regisseur Farida Pacha heeft de Grand Jury Documentary Award gewonnen op het Movies that Matter Festival 2021.

De ingetogen, ontroerende documentaire gaat over een team voor palliatieve zorg in Delhi. Hulpverlener Maniamma, verpleegster Sini en dokter Reena bezoeken terminale patiënten thuis. Ze helpen ze de resterende tijd zo pijnvrij en waardig mogelijk door te komen, terwijl ze hen en hun familieleden voorbereiden op het onvermijdelijke einde.

Watch Over Me is tot en met maandag 26 april on demand te zien.

Tickets en info

Juryrapport

De jury was lovend over de wijze waarop de filmmaker de inhoud vorm gaf: “Menselijke compassie is een kwaliteit die schaars is in onze turbulente wereld. In deze prachtige observerende en zeer intieme documentaire, treden we binnen in de wereld van de palliatieve zorg. […] De cinematografie is gedurfd en respectvol en geeft het publiek de kans om aandacht te geven aan de kleine gebaren die empathie uitstralen. Vanwege de diepe menselijkheid en compassie, vanwege de meesterlijke beheersing van observerende cinema, zijn we vereerd om de Grand Jury Documentary Award uit te reiken aan Watch Over Me van Farida Pacha.”

Dying to Divorce en Petite Fille ontvingen een special mention van de jury.

Lees het volledige juryrapport hier.

Juryleden

  • Galia Bador – directeur The Tel Aviv Docaviv International Film Festival
  • Sam Soko – documentairemaker, producer en redacteur
  • Simon Kilmurry – uitvoerend directeur International Documentary Association