online versie
 
dit is een template
 
 
 
 
 
 
De scholen zijn weer open!
 

Hopelijk is de eerste week met wat lessen in de klas goed bevallen. Wat fijn dat leerlingen en studenten elkaar weer in het lokaal kunnen zien.

 

Onze live vertoningen tijdens MtMF21 in april kunnen niet doorgaan vanwege de onzekere omstandigheden rondom COVID-19. Maar we hebben ook goed nieuws! In plaats daarvan bieden we vanaf april twee online filmvertoningen met verdiepingsprogramma aan voor in de klas. Ook hebben we weer mooi nieuw lesmateriaal ontwikkeld.

 
 
 
 
 
   
Online filmprogramma's
 
 
 
 
Les Misérables
 

In samenwerking met IFFR hebben we ons educatieprogramma rondom de film Les Misérables doorontwikkeld in een online variant. Het programma wordt ingeleid met een persoonlijke monoloog van theatermaker Mahfoud Mokaddem. In de monoloog, het nagesprek en het lesmateriaal worden thema’s uit de film besproken: etnisch profileren en omgaan met spanningen tussen verschillende groepen vanuit een specifieke context.

 

Het online programma sluit aan bij de vakken Burgerschap en Maatschappijleer. Kosten voor het programma zijn € 4,- per leerling. Het programma is geschikt voor het voortgezet onderwijs v.a. leerjaar 4 en het mbo.

 

Boeken kan via educatie@moviesthatmatter.nl.

 
 
 
 
 
Watani My Homeland
 

Vanaf april bieden we in samenwerking met IDFA Watani, My Homeland aan, met verdieping en lesmateriaal. In deze ontroerende documentaire zien we door de ogen van kinderen hoe het is om te moeten vluchten voor oorlog en in een nieuw land een bestaan op te bouwen. Lisa Wade en Arjan Erkel gaan bij het verdiepingsprogramma in op het thema vrijheidsbeperking en het maken van weloverwogen keuzes bij het maken van documentaires.

 

Het online programma sluit aan bij de vakken Burgerschap en Maatschappijleer. Kosten voor het programma zijn € 4,- per leerling. Het programma is geschikt voor het voortgezet onderwijs bovenbouw en het mbo.

 

Boeken kan via educatie@moviesthatmatter.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Online les over digitale privacy
 

We hebben nog meer nieuw lesmateriaal. Vorige maand presenteerden we al An Occurrence at Arverne en nu hebben we een les ontwikkeld rondom het thema digitale privacy. De korte (en spannende) film Swipe van Niels Bourgonje greep ons aan. Digitale privacy is een zeer relevant en actueel thema; hoe ga je om met alle online communicatiemiddelen die je tot je beschikking hebt? Wat weet je ervan? Ben je je bewust van de gevaren?

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly