online versie
 
Uitnodiging:
Roots & Soil / Kökler & Toprak
 
 
 
 
 
 
Uitnodiging: Roots & Soil / Kökler & Toprak
 

Het Movies that Matter Festival presenteert, in samenwerking met Studio Polat, de expositie Roots & Soil (Kökler & Toprak) in The Grey Space in The Middle, Paviljoensgracht 20-24, Den Haag.

 

Op 23 maart vanaf 16:00 openen we de expositie met een Artist Talk met Ahmet Polat en studenten uit de tentoonstelling waar we jullie graag voor uitnodigen.

 

Roots & Soil is een aangrijpende expositie ontstaan uit een langdurige samenwerking tussen fotograaf Ahmet Polat en studenten en docenten van de Hasan Kalyoncu Universiteit in Gaziantep. In de expositie worden multimediale werken van de studenten en docenten tentoongesteld waarmee zij hun ervaringen één jaar na de grootste aardbeving in de Turkse geschiedenis delen.

 

Tijdens de Artist Talk onderzoekt Ahmet Polat samen met studenten en docenten van de Kalyon Universiteit de naschokken van de aardbeving in Gaziantep een jaar na dato. Syrische kunstenaar en student Hamzaeh Sharrack deelt zijn unieke perspectief op zijn huidige woonplaats en blikt terug op het conflict slechts 60 km verderop in Syrië. Ervaar tijdens het gesprek wat de rol is van dergelijke traumatische gebeurtenissen en het herstellen ervan voor de kunstenaars uit de regio, en hoe dit zich vormgeeft in hun artistieke uitingen.

 

Kaartjes voor de Artist Talk koop je via deze link!

 

Wij kijken ernaar uit jullie te ontvangen op deze feestelijke opening, waar kunst, dialoog en betekenis samenkomen.

 

Met vriendelijke groet,
Margje de Koning
Artistiek Directeur Movies that Matter

 
  Informatie & tickets  
 
 
 
Partners
 
 

Het Movies that Matter Festival 2024 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners Amnesty International, ASN Bank, CFAP, Creative Europe, Het Cultuurfonds, Fonds 1818, Fonds 21, Gemeente Den Haag, HUMAN, Janivo, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, NPO, Oak Foundation, dagblad Trouw, de Versterking, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly