online versie
 
Nieuwsbrief
30 maart 2024
 
 
 
 
 
 
I Shall Not Hate wint de Publieksprijs
 

Na ruim een week vol met indrukwekkende films, optredens en verdiepingsgesprekken zit het Movies that Matter Festival er voor dit jaar alweer bijna op. Maar ook op de laatste dag staat er nog voldoende moois op het programma.

 

Zo kan je naar de winnaar van de Audience Award, supported by ASN Bank. Ons publiek heeft dit jaar weer volop gestemd – dit jaar voor het eerst digitaal – en de winnaar is I Shall Not Hate. Bekijk hier de lijst met alle awardwinnaars.

 

De film wordt om 15:30 uur nog eenmaal vertoond in Theater aan het Spui, in aanwezigheid van dokter Izzeldin Abuelaish.

 
  Tickets  
 
 
 
 
Best of #MtMF24
 

Bekijk festivalfavorieten Green Border, Samuel and the Light en de publieksprijswinnaar I Shall Not Hate met een combi-ticket.

 
  Tickets  
 
 
 
 
 
 
HUMAN-middag
 

Dit jaar kiest mediapartner HUMAN voor het eerst twee films die worden gepresenteerd met een naprogramma! 

 

In The Mother of All Lies (winnaar Grand Jury Documentary Award) ontrafelt de Marokkaanse filmmaker Asmae El Moudir haar familieverleden, en specifiek de massamoord in Casablanca in 1981. Na de vertoning zal HUMAN redacteur Ineke van der Hurk is gesprek gaan met historicus Nadia Bouras. In Searching for Nika zien we de zoektocht van regisseur Stas Kapralov. Bij de Russische invasie verloor hij zijn familiehond Nika. Na de vertoning is er een nagesprek met journalist en Oekraïne verslaggever Michiel Driebergen en Kateryna Kyrsta, IFAW project manager. 

 
  Koop een combi-ticket  
 
 
 
 
Laatste kaarten voor Hollywoodgate
 

“Een fascinerend inzicht in de geïsoleerde wereld van de Taliban.” – The Guardian.

★★★★☆

 
  Tickets  
 
 
 
 
 
 
Familievertoning
 

Speciaal voor families presenteren we Okedoeibedankt. Een avontuurlijk coming-of-age drama over twee jonge, dove meisjes die samen op een onvergetelijke roadtrip gaan waarbij ze niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter leren kennen. De film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

 
  Tickets  
 
 
 
 
De Heilige Drie-eenheid
 

Een liefdevol portret van jongeren die omgaan met onzekerheden, eenzaamheid, vriendschap en liefde.

 
  Tickets  
 
 
 
 
 
 
Slotfilm: Crossing
 

We sluiten het Movies that Matter Festival 2024 af met een eenmalige vertoning van de film Crossing.

 

Lia, een gepensioneerde lerares uit Georgië, heeft beloofd uit te zoeken wat er met haar lang verloren nicht Tekla is gebeurd. Wanneer Lia van haar buurman Achi hoort dat Tekla misschien Georgië heeft verlaten en in Turkije woont, vertrekken Lia en Achi samen om haar te vinden. Bij aankomst in Istanbul ontdekken ze een prachtige stad vol verbindingen en mogelijkheden. Maar zoeken naar iemand die niet gevonden wil worden, is moeilijker dan ze hadden verwacht.

 

Deze avond wordt ingeleid door artistiek directeur Margje de Koning en na de vertoning zullen we het festival afsluiten met een optreden van dans Meriç Tuncer en Esila Mayadağ.

 
  Tickets  
 
 
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2024 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners als Amnesty International, ASN Bank, CFAP, Creative Europe, Het Cultuurfonds, Fonds 1818, Fonds 21, Gemeente Den Haag, HUMAN, Janivo, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, NPO, Oak Foundation, dagblad Trouw, de Versterking, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly