online versie
 
Nieuwsbrief augustus 2021
 
 
 
 
 
 
Één zomer, veel kansen!
 

In deze nieuwsbrief stellen we graag de recent door Movies that Matter gesteunde projecten voor. Verder maak je kans op gratis tickets voor een bijzondere openluchtvertoning en kun je naar een festivalfilm in de bioscoop gaan. Of wordt jouw film wellicht de festivalfavoriet op MtMF22? Of kom je onze On Tour commissie versterken in Utrecht? Deze nieuwsbrief vol mogelijkheden beloofd een geweldige zomermaand augustus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Ondersteunde projecten 2021
 
Met trots kondigen we onze recente steun aan elf inspirerende projecten aan! ⁠

Naast eigen evenementen in Nederland, bieden we met ons subsidieprogramma ook financiële steun aan filmvertoningen voor mensenrechten in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten.⁠ Drie startende festivals ontvangen een startsubsidie en acht bestaande festivals krijgen een impactsubsidie om hun festival verder te ontwikkelen en meer impact te creëren. ⁠

In deze ronde ondersteunen we onder andere een mobiele bioscoop die Gebied C van de Jordaanvallei en Jeruzalem doorreist, een LGBTQI filmfestival in Rusland en een reeks openluchtvertoningen van klimaatfilms in Mexico.
 
  Lees meer  
 
 
 
 
Mitra in filmtheaters
 

Vanaf 5 augustus — De Iraanse Haleh leidt een rustig leven in Nederland. Als ze hoort dat de vrouw die 37 jaar eerder haar dochter verraadde ook in Nederland woont, wil ze weten of het haar echt is.

 
 
 
 
   
MtM zoekt jou en jouw film!
 
 
 
 
Gezocht: commissie MtM On Tour Utrecht
 

De vrijwilligersgroep Movies that Matter On Tour Utrecht is op zoek naar nieuwe leden voor 2-4 uur per week. Sluit jij je aan als commissielid en verzorg je straks het verdiepingsprogramma in Louis Hartlooper Complex?

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Stuur je film in voor MtMF22
 

Heb je een film gemaakt of werk je aan een film over maatschappelijke thema’s, mensenrechten of duurzaamheid? Stuur dan nu jouw film – fictie of documentaire –  in voor het Movies that Matter Festival 2022.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Winactie Roffa Mon Amour
 

Vanaf 4 t/m 15 augustus strijkt het openluchtfilmfestival Roffa Mon Amour neer in de speelse betonnen kunsttuin van AVL Mundo. Tegen de skyline van Rotterdam zie je kleurrijke, gedurfde films van nieuwe en bekende filmmakers van over de hele wereld.

 

Onze tips

Residue — Aspirant filmmaker Jay keert terug naar zijn geboortestad om zijn jeugdvriend op te zoeken. Een intense kijk op de impact van gentrificatie, Zwarte identiteit en de complexiteit van het omgaan met verlies.

 

Farewell Amor — Een teder portret van een Angolese familie die herenigd wordt in NYC nadat ze zeventien jaar uit elkaar waren.

 

The Night of the Beast — Prachtig verhaal over een vriendschap binnen de levendige heavy metal scene van Colombia. De film toont een andere kant van het land die we niet zien in de gangbare verhalen die zich richten op drugshandel en corruptie.

 

Maak kans op kaartjes

Wij mogen 2×2 vrijkaartjes voor Roffa Mon Amour weggeven onder onze nieuwsbrieflezers. Winnen? Stuur dan vóór maandag 26 juli een email naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. ‘Winactie Roffa Mon Amour’ en laat ons weten voor welke film jij het liefst kaartjes zou willen winnen.

 

De Cinema Concerten en uitverkochte vertoningen zijn uitgezonderd van deze winactie.

 
  Bekijk het programma  
 
 
 
Verder te zien
 
 

 

 

 

 

 

 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly