online versie
 
Nieuwsbrief maart
 
 
 
 
 
 
Aftellen naar het festival
 

Het Movies that Matter Festival 2021 komt eraan! En wij hebben er heel veel zin in. We hopen je van 16 t/m 25 april te verwelkomen in de filmtheaters maar bereiden ons voor op alle scenario’s. MtMF21 vindt daarom off- én online plaats. Op onze site bieden we speelfilms, documentaires, shorts en uiteraard ook verdiepingsprogramma’s. Den Haag is ook dit jaar ons festivalhart. Daarnaast zullen er – als de maatregelen het toelaten –  vertoningen plaatsvinden in satellietsteden door het hele land.

 

Houd onze site in de gaten. Want wat er in april ook gebeurt: MtMF21 gaat door, no matter what.

 
  MtM homepage  
 
 
 
 
 
 
 
Nieuw op Cinetree: Fahim
 

Op Cinetree vind je een speciale selectie van Movies that Matter-films. Vanaf 1 maart wordt de collectie aangevuld met de hartverwarmende en waargebeurde film Fahim.

 

De innemende Fahim Mohammad is een schaakwonder. Nadat hij en zijn vader uit Bangladesh naar Frankrijk zijn gevlucht, wordt Fahim ontdekt door de excentrieke schaakcoach Sylvian. Terwijl Fahim zich voorbereidt op de Franse nationale schaakkampioenschappen, hangt zijn vaders toekomst in Frankrijk aan een zijden draad.

 

Benieuwd naar meer online films? Ontdek meer movies that matter op onze site.

 
  Bekijk online aanbod  
 
 
 
 
De Groene Filmclub: Collective
 

Zorgvuldig gecomponeerde, spannende documentaire over medische schandalen en corruptie in Roemenië.

 
  Lees meer  
 
 
 
   
 
 
 
 
MtM x IFA: The Dilemma of Desire
 

The Dilemma of Desire is een warme en fascinerende documentaire over seksuele vrijheid en kennis die pleit voor het erkennen van het belang van vreugdevolle seksualiteit. Met een inleiding door mediawetenschapper Linda Duits. 5 t/m 7 maart online.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
MtM Educatie
 

Ook tijdens de lockdown kunnen leerlingen en (thuis)docenten bij ons terecht voor films en lesmateriaal.  Op onze site vind je onze tips voor online thuisonderwijs met films om de ánder te blijven zien en te begrijpen, én om bij weg te dromen.

 

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
Kom vrijwilligen op MtMF21!

  Lees meer  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly