Vrijwilligersfuncties

In het aanmeldformulier geef je aan welke functies bij jou passen en waarom. We doen ons best je in te zetten daar waar je het best uit de verf komt.

In het uitklapmenu hieronder vind je alle beschikbare vrijwilligersfuncties op alfabetische volgorde.

Meld je nu aanMeer informatie over vrijwilligen

Vrijwilligersfuncties A-Z

 • Assistent locatiemanager

  za 25 maart, zo 26 maart, vr 31 maart en za 1 april in Den Haag

  Werkzaamheden: als assistent locatiemanager ondersteun je de locatiemanager. De locatiemanager is verantwoordelijk voor het draaien van een locatie en is het aanspreekpunt voor de locatie waar we met het Movies that Matter team te gast zijn. Als assistent help je met het op tijd instarten van de films en events, en met het aansturen van de vrijwilligers. Daarnaast ben je vraagbaak voor gasten, publiek, het Movies that Matter team en de medewerkers van de locatie waar je staat ingedeeld.

  Competenties: je bent communicatief vaardig, gastvrij en stressbestendig. Daarnaast kun je snel schakelen en oplossingsgericht denken.  Als assistent locatiemanager word je voornamelijk in de weekenden en op een aantal drukke momenten ingezet. Het is fijn wanneer je al ervaring hebt met het festival of eerder als assistent locatiemanager elders hebt gewerkt.

  Extra: ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan, na het invullen van het aanmeldformulier, per mail je CV of een korte motivatie naar: vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

 • Assistent vrijwilligersontvangst

  wo 22 t/m za 2 april in Den Haag 

  Voor tijdens het festival zijn we op zoek naar assistenten voor de ontvangst van vrijwilligers op locatie. 

  Werkzaamheden: je bent een groot deel van de festivaldagen –en avonden beschikbaar om je mede-vrijwilligers te ontvangen, naar de juiste plek te verwijzen en en te briefen, of te koppelen aan de locatiemanagers. Je doet dit deels samen met de vrijwilligerscoördinatoren.

  Competenties: je bent communicatief vaardig, kunt goed aansturen en delegeren, bent gastvrij en houdt van samenwerken met veel leuke mensen!

  Extra: ben je in deze functie geïnteresseerd? Stuur dan, na het invullen van het aanmeldformulier, een korte motivatie naar vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

 • Bouwers & sjouwers

  20 t/m 24 maart én
  1 en 2 april in Den Haag

  We zoeken bouwers en sjouwers voor de op- en afbouw van het festival. Stroop jij graag je mouwen op en houd je van hard werken ? Dan is dit de juiste taak voor jou. 

  Werkzaamheden: je bouwt balies op, zet exposities in elkaar en helpt met het inrichten van de verschillende festivalruimtes.

  Competenties: je bent handig en houdt van werken met je handen en aanpakken.

  Extra: houd er rekening mee bij het invullen van je beschikbaarheid dat deze functie voornamelijk van toepassing is voor en na het festival. Dus, geef je dit op als voorkeursfunctie, dan is het handig als je van maandag 20 t/m vrijdag 24 maart en op zaterdag(avond) 1 en zondag 2 april beschikbaar bent in Den Haag.

 • Car Service

  wo 22 maart t/m ma 3 april in Den Haag

  Werkzaamheden: de car service-chauffeurs zorgen voor, tijdens en na het festival voor het vervoer van onze gasten, medewerkers, en waar nodig ander transport. Je brengt in je eigen auto of een huurauto gasten van en naar Schiphol, en verzorgt het transport van materialen van en naar Amsterdam.  

  Competenties: je hebt een rijbewijs met minimaal 3 jaar rijervaring. Je bent flexibel inzetbaar, representatief en servicegericht, kunt goed vroeg opstaan en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je vervoert veel internationale gasten dus het is handig als je Engels spreekt. In verband met de soms vroege of late werktijden en het flexibel oproepbaar zijn, woon je bij voorkeur in Den Haag of daar in de buurt. Het is fijn, maar niet noodzakelijk, als je een eigen auto tot je beschikking hebt.

  Extra: de chauffeursdiensten zijn lastig te combineren met overige vrijwilligersdiensten. Je kunt na afloop van je diensten uiteraard ook gratis films bezoeken met je Crew Pass. De werktijden voor de chauffeurs wijken af van de reguliere festivalwerktijden. Er wordt een apart rooster gemaakt door de transportcoördinatoren.  

 • Crewcatering team

  wo 22 maart t/m zo 2 april in Den Haag

  Werkzaamheden: tijdens het festival verzorg je je mede-vrijwilligers en de MtMF23 crewleden met een overheerlijke lunch, snacks, drankjes en help je de cateraar met het diner. Je houdt de lunch– en snackvoorraad in de gaten, je zorgt alle dagen voor voldoende lunch en snacks, en houdt de ruimte gezellig en netjes. Je doet dit altijd samen met een of twee andere vrijwilligers. Sta je tussen 17.00  – 21.00 ingedeeld? Dan help je de avondcateraars met het diner: de dinerlijst bijhouden, drankjes verzorgen op de tafels, tussendoor opruimen en schoonmaken waar nodig.

  Competenties: je bent communicatief vaardig, gastvrij, servicegericht en houdt van een georganiseerde ruimte. Enige horeca-ervaring is natuurlijk fijn maar niet noodzakelijk!

 • Educatiemedewerker

  wo 15 en do 16 maart in het EYE Filmmuseum, Amsterdam 
  ma 27  t/m vr 31 maart in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag

  Het educatieteam is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die op doordeweekse dagen tussen 07.30 – 15.30 kunnen helpen. De educatievertoningen vinden plaats in Amsterdam plaats in het Eye Filmmuseum op woensdag 15 en donderdag 16 maart. De educatievertoningen in Den Haag vinden plaats van maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart. 

  Werkzaamheden: je vangt scholen en docenten op, enthousiasmeert leerlingen om mee te doen met randprogramma activiteiten en helpt met veel andere hand- en spandiensten. Je krijgt als educatievrijwilliger veel van het programma in de zalen mee.

  Competenties: je kunt goed enthousiasmeren, houdt van aanpakken en je bent gastvrij. Enige ervaring of affiniteit met (middelbare) scholieren is fijn.

  Extra: als je in Den Haag komt helpen, ben je minimaal twee en bij voorkeur meer dagen inzetbaar. Als je bij de vertoningen in het Eye Filmmuseum wilt helpen, is het fijn als je in Amsterdam woon en als je er beide dagen bij kunt zijn.

 • Host

  za 25 en zo 26 maart in Den Haag

  Werkzaamheden: je begeleidt moderatoren en gasten die een inleiding bij een film komen geven of deelnemen aan een gesprek na afloop van de film. De gasten ontvang je voorafgaand aan de film. Je haalt kaartjes op bij de festivalbalie en faciliteert de voorbespreking tussen moderatoren en gasten, om vervolgens te zorgen dat iedereen op tijd bij de film is.

  Competenties: je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (meerdere talen is een pre), je bent representatief en niet verlegen, gastvrij en een goede tijdbewaker. 

  Extra: het festival werkt voor deze functie graag met mensen die al enige ervaring hebben met het festival. Ben je in deze functie geïnteresseerd? Stuur dan, na het invullen van het aanmeldformulier, een korte motivatie naar vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

  NB: geef in het aanmeldformulier altijd een tweede voorkeursfunctie op naast die van host.

 • Informatieteam

  vr 24 maart t/m za 1 april in Den Haag

  Bij de informatiebalies komen publiek en gasten met vragen over het festival, de filmvertoningen, de locaties, de gasten en het openbaar vervoer. Daarnaast is de informatiebalie is het de ontmoetingsplek voor hosts, de begeleiders van onze verdiepingsgasten en moderatoren. En zetten we deze balie vaak in om genodigden voor premières en andere speciale programma’s welkom te heten.  

  Werkzaamheden: je bent het gezicht van het festival, en staat gasten en bezoekers van het festival te woord. Je verstrekt waar nodig informatie aan bezoekers en verwelkomt genodigden.

  Competenties: je bent representatief, communicatief vaardig, servicegericht en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je bent geïnteresseerd in de festivalgasten en bezoekers, en leest je voorafgaand in over het festival, de films en het verdiepingsprogramma.

 • Kantoorteam

  wo 8 maart t/m vr 17 maart  in Amsterdam 

  Werkzaamheden: je helpt bij de voorbereidingen van het festival op het Movies that Matter kantoor in Amsterdam. Je maakt onder andere de festivalpassen en helpt bij het versturen van de festivalkranten. Ook kun je worden ingezet op de programma-afdeling of gastenservice. 

  Competenties: je houdt van kantoorwerk, bent servicegericht en proactief.

  Extra: houd er bij het invullen van je beschikbaarheid rekening mee dat deze werkzaamheden voorafgaand aan het festival plaatsvinden. Geef je dit op als voorkeursfunctie, dan hebben we je nodig in periode tussen 8 en 17 maart in Amsterdam.

 • Kassateam

  do 22 t/m za 1 april in Den Haag 

  Het kassateam is verantwoordelijk voor de kaartverkoop op locatie tijdens het festival. Bij de kassabalie worden waar we de kaartverkoop, en merchandise en de ontvangst van genodigden combineren. We zoeken voor deze balie flexibele medewerkers die handig zijn met computers en kaartverkoopsystemen, en die graag klantgericht werken. 

  Werkzaamheden: je verzorgt op locatie de kaartverkoop tijdens het festival. Je informeert bezoekers en gasten en  beantwoordt hun vragen.  

  Competenties: in deze functie ben je het gezicht van het festival, je bent representatief, communicatief vaardig, servicegericht en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. Computer en kassavaardigheden zijn een pré.    

  Extra: het is noodzakelijk dat je voorafgaand aan het festival bij de kassatraining aanwezig bent. Deze bijeenkomst  vindt plaats in Theater aan het Spui in Den Haag op donderdag 23 maart van 19:00 – 20:00.

 • Ontvangstteam backstage

  wo 22 maart t/m za 1 april in Den Haag

  Het aanmeldpunt en de catering voor de crew en vrijwilligers bevinden zich dit jaar backstage bij Theater aan het Spui. Het backstage ontvangstteam helpt mensen binnen te laten en hen wegwijs te maken.  

  Werkzaamheden: op de dagen dat vrijwilligers en crew zich via de backstage komen melden, ben je aanwezig om de deur open te doen en mensen te verwijzen. Op rustige momenten heb je eventueel vrije tijd om te studeren of een boek te lezen.

  Competenties: je bent gastvrij en servicegericht.

 • Publieksonderzoek

  vr 24 maart  t/m za 1  april in Den Haag 

  Werkzaamheden: je helpt de afdeling Marketing & Communicatie bij het uitvoeren van hun jaarlijkse publieksonderzoek. Tijdens gezette tijden op het festival benader je publiek met een vragenlijst die ze per iPad kunnen beantwoorden.

  Competenties: je durft op mensen af te stappen. Je bent gastvrij, representatief en communicatief vaardig.

 • Technische ondersteuning

  di 21 maart  t/m ma 3 april  in Den Haag 

  Voor de voorbereidingen en tijdens het festival zoeken we mensen die stand-by aanwezig zijn voor technische ondersteuning. 

  Werkzaamheden: je helpt met de opbouw en de breek van het festival. Tijdens het festival ben je stand-by voor hulp bij ombouw van bioscoopzalen of opnamestudio’s tussen programma’s door of met andere technische of opbouw zaken.

  Competenties: je houdt van aanpakken, bent in goede lichamelijke conditie en hebt technische kennis.

  Extra: bij de op- en afbouw zijn ook professionele technici aanwezig om je te begeleiden. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan, na het invullen van het aanmeldformulier, je CV of een korte motivatie naar vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

 • Vliegende keep

  wo 22 maart t/m za 1 april

  De vliegende keep is op gezette tijden aanwezig om ingezet te worden voor wat nodig is.

  Werkzaamheden: je helpt bijvoorbeeld met het halen van de lunch en het bijhouden van de medewerkersruimte. Je helpt dagelijks bij het tellen van de publieksprijskaarten, wisselt vrijwilligers af die met pauze gaan, wordt ingezet voor het publieksonderzoek op drukke momenten. Je wordt ingezet voor het halen van bloemen, het uitdelen van festivalkranten, kleine op- en afbouw momenten, en andere taken die op dat moment nodig zijn.

  Competenties: je bent flexibel, geduldig en je bent servicegericht. Een goede conditie is handig in verband met de verschillende werkzaamheden die op je pad kunnen komen.

  Extra: houd er rekening mee dat de drukte zeer wisselend is. Zie het als een goed teken wanneer je niets te doen hebt, alles verloopt dan volgens plan. Wees wel op rustige momenten voorbereid en neem bijvoorbeeld een boek mee.

 • Zaalwacht

  vr 24 maart t/m za 1 april in Den Haag

  Als zaalwacht ben je verantwoordelijk voor de kaartcontrole en publieksstroom.

  Werkzaamheden: het scannen van de toegangskaarten middels de scan app, mensen naar hun plaats begeleiden, het klaarzetten van benodigdheden voor de nagesprekken die plaatsvinden in de zaal en na afloop de zaal opruimen. Op sommige momenten help je bij workshops en andere evenementen van het festival.

  Competenties: je bent representatief en communicatief, houdt van snel handelen en kan goed overzicht houden. Je kunt streng zijn als dat nodig is en beheerst de Engelse taal goed.

  Extra: je krijgt voorafgaand aan je eerste dienst een uitgebreide uitleg en scantraining door de locatiemanager.