online versie
 
Nieuwsbrief
Maart 2022
 
 
 
 
 
 
Camera Justitia
 

De films voor de Camera Justitia competitie op het MtMF22 zijn bekend! Camera Justitia belicht in documentaires en speelfilms personen die in hun strijd voor gerechtigheid opkomen tegen corruptie, ongelijkheid en discriminatie.

 

Camera Justitia Night
Tijdens Camera Justitia Night op donderdag 14 april om 20:00 uur in Pathé Buitenhof staan recht en gerechtigheid centraal en wordt de documentaire Myanmar Diaries vertoond. Na afloop gaan vertegenwoordigers van het Myanmar Film Collective en juridische experts in gesprek over de huidige situatie in Myanmar.

 
  Bekijk de selectie  
 
 
 
 
 
 
 
MtMF22 vrijwilligers gezocht
 

Wil jij het Movies that Matter team ondersteunen en samen met ons het MtMF22 tot een succes maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!⁠ Het festival vindt plaats van vrijdag 8 t/m zaterdag 16 april in Den Haag en online. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons in de aanloop naar, tijdens en na afloop van het festival kunnen helpen.

 
  Lees meer en meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Dutch Movies Matter
 

Acht speelfilms en documentaires van eigen bodem, die ogen openen voor mensenrechten, zijn geselecteerd voor de Dutch Movies Matter competitie. De films vertellen verhalen die zich hier afspelen, of strekken zich uit ver voorbij onze landsgrenzen.

 

Dutch Movies Matter Night
Op woensdag 13 april vindt om 20:00 uur de Dutch Movies Matter Night plaats met een vertoning inclusief verdieping van Along the Way van Mijke de Jong, een aangrijpende film over de Afghaanse tweeling Fatima en Zahra die op de vlucht worden gescheiden van hun familie.

 
  Bekijk de selectie  
 
 
 
 
Chosen by YOU
 

Jullie stemmen zijn geteld! De vijf populairste films zijn tijdens het MtMF22 nog een keer op het witte doek te zien.

 
  Bekijk de films  
 
 
 
   
On Tour in maart
 
 
 
 
The Dilemma
of Desire
 

De clitoris is het enige lichaamsdeel uitsluitend bedoeld voor genot. Maar ondanks die eenduidige functie hebben veel mensen geen idee hoe ze werkt of eruit ziet. The Dilemma of Desire verandert dat voor eens en altijd. Een warm en fascinerend pleidooi voor seksuele vrijheid en kennis.

 
  Bekijk de data  
 
 
 
 
Wij praten niet *MtMF22 preview
 

Dunya, Adil, Amy en Delilah zijn Nederlandse tieners die seksueel zijn misbruikt en uitgebuit. Hun therapeuten doen hun best tot ze door te dringen, maar hun afweermechanismen zijn sterk. Wat is er nodig om hun vertrouwen te winnen, zich open te laten stellen en van zichzelf te laten houden?

 
  Bekijk de data  
 
 
 
 
 
Commissieleden MtM On Tour Den Haag gezocht (2-4 uur)
 

Verzorg jij straks het verdiepingsprogramma in het Filmhuis Den Haag?

 
  Bekijk de oproep  
 
 
 
 
 
 
Events
 

In het weekend van 12 en 13 maart presenteren we op het Internationaal Filmfestival Assen twee documentaires met nagesprekken. F@ck This Job toont tien turbulente jaren achter de schermen bij de Russische televisiezender Dozhd, in het spoor van de flamboyante oprichter Natasha Sindeeva. Writing with Fire volgt de journalisten van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India dat volledig wordt gerund door vrouwen uit de laagste sociale klasse.

 

Van 18 t/m 20 maart organiseert het Eastern Neighbours Film Festival het programma IN FOCUS: Romani Stories by Romani (Female) Directors. Op 19 maart vindt er tijdens het programma in Filmhuis Den Haag een debat plaats met Roma-filmmakers Vera Lackova, Katalin Barsony en Alina Serban, gemodereerd door onze artistiek directeur Margje de Koning.

 

De theatervoorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg neemt het publiek mee in de soms bizarre levens van de mensen die in het azc wonen en werken, en die soms hopeloos verstrikt raken in het systeem. Ontdek tijdens De Expeditie, het verdiepingsprogramma van de voorstelling, de persoonlijke verhalen van nieuwkomers in een aantal door Movies that Matter geselecteerde korte (VR) films. De voorstelling en De Expeditie reizen nog tot eind maart door Nederland.
 
  Bekijk alle events  
 
 
 
 
 
 
 
Benefietvertoningen Donbass
 

Vanaf donderdag 3 maart vertonen diverse On Tour-filmtheaters in samenwerking met Imagine Filmdistributie de film Donbass (2018) van regisseur Sergei Loznitsa. De volledige opbrengst van de vertoningen gaat naar Giro 999 van Stichting Vluchteling, deze dagen speciaal opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne.

 
  Lees meer  
 
 
 
Bioscooptips
 
 
3 maart
Bioscooptip: Flee
 
3 maart
Bioscooptip: Mrs F.
 
24 maart
Bioscooptip: La Mif
 
24 maart
Bioscooptip: I Am So Sorry
 
 
 
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2022 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en (deels onder voorbehoud) partners als Amnesty International, ASN Foundation, Creative Europe Media, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds 21, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, vfonds, VEVAM en VSBfonds. De belangrijkste mediapartners zijn Dagblad Trouw en BNNVARA.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly