online versie
 
Nieuwsbrief november 2021
 
 
 
 
 
 
On Tour: Antigone
 

In november — Antigone vluchtte als kind met haar broers en zus vanuit Algerije naar Canada. Als Antigone’s broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden. Losjes gebaseerd op Sophocles’ Griekse tragedie, over een vrouw die de wet breekt uit loyaliteit aan haar familie.

 
  Theaters, data en tijden  
 
 
 
 
   
Kijktips awardwinnaars
 
 
 
 
Gagarine in de filmtheaters
 

Vanaf 4 november — Youri, 16 jaar, is opgegroeid in Cité Gagarine aan de buitenste rand van Parijs. Hij droomt ervan om ruimtevaarder te worden. Wanneer hij hoort dat Gagarine met de sloop wordt bedreigd, besluit Youri in verzet te komen.

 

Winnaar van de Students’ Choice Award 2021

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Shadow Game
op NPO 2
 

15 november 20:25 — Indrukwekkende documentaire over  alleenreizende jongeren die  dagelijks levensgevaarlijke grenzen in Europa proberen over te steken, op zoek naar bescherming en een beter leven.

 

Winnaar van de Dutch Movies Matter Award 2021

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Film en discussie Guatemala
 

Aanstaande maandag organiseren we met CNV Internationaal en Impunity Watch van 13.00 – 14.00 in Nieuwspoort Den Haag een filmvertoning over vakbondswerk en mensenrechten in Guatemala.

 

In de documentaire zien we door de ogen van vakbondsleiders Pepe Pinzón en Luis Cortéz het belang van vakbonden in een land waar men dagelijks geconfronteerd wordt met onrecht op de werkvloer en de plantages, repressie en rechteloosheid. Na de film leidt journalist Edwin Koopman een paneldiscussie met Marielos Loch van AMDE, een organisatie van familieleden van slachtoffers van verdwijningen.

 
  Meld je gratis aan  
 
 
 
 
Dear Future Children
@ FLOOR HvA
 

Op 26 oktober vertonen we op de Hogeschool van Amsterdam Dear Future Children, een docu over jong activisme wereldwijd.

 
  Meld je gratis aan  
 
 
 
Movies that Matter
@ Le Guess Who?
 

Op Le Guess Who? in Utrecht vertonen we op 12 november Memory House en op 13 november Mrs F. met nagesprek.

 
  Meer informatie  
 
 
 
 
 
 
Sacharov filmvertoningen
 

In november presenteren we in samenwerking met het Europees Parlement in vier steden een speciale filmvertoning rondom de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken.

 

Afgelopen jaar werd de Sacharovprijs uitgereikt aan de democratische oppositie in Belarus. Daarom vertonen we de documentaire Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus, die de wederwaardigheden van de ondergrondse theatergroep Belarus Free Theatre uit Minsk volgt voor, tijdens en na de omstreden herverkiezing van Alexander Loekasjenko in 2010.

 

Programma
15 november om 20:30
— Vera Zienema, Groningen
24 november om 19:30
— Lumière, Maastricht 
25 november om 20:00
— Cinema Middelburg
29 november om 18:30 — Kijkhuis, Leiden

 

De vertoningen zijn gratis te bezoeken en worden voorzien van verschillende verdiepingsprogramma’s. Binnenkort kondigen we op onze social media en website aan hoe je je kunt aanmelden.

 

Meer events over democratie in Europa bezoeken? Schrijf je in voor de samen.eu community om op de hoogte gehouden te worden.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
   
Vacatures
 
 
 
 
Stagiair verdiepings-
programma
 

Per 1 januari zijn we voor het MtMF22 op zoek naar een stagiair die de programmamaker van het verdiepingsprogramma 24 uur per week ondersteunt. Een filmliefhebber zonder telefoonangst die weet wat er in de wereld speelt.

 
  Bekijk de vacature  
 
 
 
 
Commissieleden MtM On Tour Leiden
 

Vrijwilligersgroep Movies that Matter On Tour Leiden is op zoek naar nieuwe commissieleden voor 2 tot 4 uur per week. Sluit jij je aan als commissielid en verzorg je straks het verdiepingsprogramma in het Kijkhuis?

 
  Bekijk de oproep  
 
 
 
 
 
 
 
 
Educatieprogramma
MtMF22 bekend
 

Ieder jaar vertonen we tijdens het Movies that Matter Festival ook aan leerlingen van het voortgezet- en praktijkonderwijs en mbo-studenten films met een verdiepingsprogramma. De vertoningen vinden plaats in Amsterdam op woensdag 16 en donderdag 17 maart, en in Den Haag van maandag 28 tot en met donderdag 31 maart. Meld jouw klas nu alvast aan via onze website!

 

We vertonen tijdens het festival de films Das Glaszimmer, The Hate U Give, I Don’t Wanna Dance, The Peanut Butter FalconShadow Game en De Slag om de Schelde.

 
  Meer informatie  
 
 
 
 
Filminzending:
tot 21 november


  Stuur je film in voor MtMF22  
 
 
Verder te zien
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly