online versie
 
Nieuwsbrief oktober 2021
 
 
 
 
 
 
MtM On Tour is terug!
 

In oktober gaat het nieuwe Movies that Matter On Tour seizoen van start. Elke maand presenteren we in achttien filmtheaters door het land één spraakmakende film van ons festival met een inleiding of verdiepingsprogramma.

 

In deze nieuwsbrief lees je meer over de eerste On Tour film, de openingsfilm van MtMF21 die binnenkort in de bioscoop draait en onze aankomende evenementen.

 
 
 
 
 
 
 
 
On Tour: Here We Are
 

In oktober — Aharon zorgt voor zijn autistische, volwassen zoon Uri. Als Uri van zijn moeder naar een gespecialiseerd tehuis moet, gaan vader en zoon ervandoor. Maar waarnaartoe? En wat hopen ze precies te vinden? Here We Are is een prachtig verhaal over de worsteling van een toegewijde vader, en de moeilijke keuzes die komen kijken bij het zorgen voor iemand met een beperking.

 
  Theaters, data en tijden  
 
 
 
 
VOD Release
Quo vadis, Aida?
 

Het indrukwekkende drama over de uren in aanloop naar de genocide van Srebrenica is vanaf 22 oktober via video on demand te bekijken.

 

 
 
 
 
 
 
 
The Man Who Sold His Skin
in filmtheaters
 

Vanaf 14 oktober — Geliefden Sam en Abeer zijn gescheiden door de Syrische burgeroorlog. Sam is in Libanon, Abeer in een liefdeloos huwelijk in Brussel. Een cynische, wereldberoemde kunstenaar biedt Sam een kans om Abeer te vinden. Maar de prijs is enorm.

 

De film opende eerder dit jaar het Movies that Matter Festival. Na afloop van de vertoning sprak onze artistiek directeur Margje met regisseur Kaouther Ben Hania en hoofdrolspeler Yahya Mahayni.

 
  Bekijk het nagesprek  
 
 
 
 
Dear Future Children @ FLOOR HvA
 

Op 14 oktober vertonen we op de Hogeschool van Amsterdam Dear Future Children, een docu over jong activisme wereldwijd. Houd onze social media in de gaten voor meer informatie.

 
 
 
 
 
 
 
Educatievertoningen
 

Het schooljaar is weer begonnen en onze educatievertoningen zijn in volle gang! Zo is het educatiefestival deze week gestart in het EYE Filmmuseum, en zal het binnenkort zijn weg vervolgen naar Pathé Buitenhof. Daarnaast presenteren we in Vlissingen tijdens Film by the Sea een aantal programma’s aan scholen uit Zeeland.

 

Nieuw opgenomen in de educatieselectie is Shadow Game, een belangrijke documentaire over minderjarige (alleenreizende) vluchtelingen in Europa. De film was in juni te zien in On Tour en won op het festival de Dutch Movies Matter Award.

 

Ben je docent en wil je ook graag met jouw klas naar een van onze films met verdieping? We komen jaarrond naar een bioscoop in de buurt van jouw school en in maart 2022 organiseren we festivalvertoningen in Amsterdam en Den Haag.

 
  Bekijk het aanbod  
 
 
 
Verder te zien
 
 

 

 

 

 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly