online versie
 
Nieuwsbrief september 2021
 
 
 
 
 
 
Nazomeren met films
 

Nu de zomerse dagen op hun einde lopen, staan de filmtheaters gelukkig weer voor je klaar met premières en spiksplinternieuwe releases. In deze nieuwsbrief laten we je weten waar je films van het afgelopen MtMF21 kunt inhalen en verklappen we alvast de eerste twee titels van het On Tour najaarsseizoen, dat in oktober van start gaat. Ook tippen we de fijnste filmfestivals om in september te bezoeken. Lees dus snel verder!

 
 
 
 
 
 
 
 
Journey to Utopia bij
De Correspondent
 

Hoeveel kun je inleveren voor een betere wereld? Daarover gaat de festivaldocu Journey to Utopia, die we tot 28 augustus gratis vertonen bij De Correspondent.

 

Wanhopig over klimaatverandering besluiten filmmaker Erlend, operazangeres Ingeborg en hun kinderen hun boerderij te verlaten en zich aan te sluiten bij een ecologisch experiment: Project Permatopia. Het doel is helemaal zelfvoorzienend te worden. Maar de realiteit is een stuk moeilijker. Houden ze vol?

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
   
Vooruitblik On Tour
 
 
 
 
Here We Are
 

In oktober — Aharon zorgt voor zijn autistische, volwassen zoon Uri. Als Uri naar een tehuis moet, gaan vader en zoon ervandoor. Maar waarnaartoe? En wat hopen ze precies te vinden? Zorgvuldig verteld verhaal over de dilemma’s van een ouder van een kind met een psychische beperking.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Antigone
 

In november — Antigone vluchtte als kind met haar broers en zus vanuit Algerije naar Canada. Als Antigone’s broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden.

 

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Here We Move Here We Groove in filmtheaters
 

Vanaf 16 september — DJ Soko, ‘Godfather van de Balkan Beats’, gaat tijdens een muzikale roadtrip op zoek naar ‘een nieuw geluid voor Europa’. Net zoals hij nieuwe invloeden meebracht in de jaren 1990, doen vluchtelingen en migranten dat nu ook. Opwindende en hoopvolle documentaire over hoe muziek verschillen overbrugt.

 

De film van Sergej Kreso was eerder dit jaar te zien in de Dutch Movies Matter competitie op MtMF21.

 
  Kijk de Q&A met Sergej Kreso en DJ Soko terug  
 
 
 
 
 
 
 
MtM tipt filmfestivals
 

De 13ᵉ editie van het Leiden Shorts filmfestival vindt plaats van 2 t/m 5 september in het Kijkhuis in Leiden. Met het thema Rooted: Dutch Multicultural Society biedt het korte filmfestival een podium aan Nederlanders met een Aziatische, Afrikaanse, Arabische of Caribische afkomst.

 

Van 10 t/m 19 september vindt de 23ᵉ editie van Film by the Sea plaats in Vlissingen. Hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Movies that Matter organiseert in samenwerking met het festival een mooi programma voor scholieren uit het voortgezet onderwijs en mbo.

 

Het Nederlands Film Festival vertoont van 24 september t/m 2 oktober in Utrecht en in filmzalen door het hele land kersverse films van eigen bodem. Je ontdekt opkomende talenten en ziet een groot aanbod van de nieuwste en beste documentaires, korte films, speelfilms en animatie uit Nederland.

 
 
 
 
 
MtM op Pathé Thuis
 

Speciaal voor Movies that Matter heeft Pathé Thuis titels van eerdere edities van ons festival verzameld op hun platform.

 
  Bekijk de collectie  
 
 
Verder te zien
 
 

 

 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly