online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
juli 2024
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief juli
 

Nu jullie de schooldeuren bijna overal achter jullie dichttrekken, sturen we nog een laatste zomerupdate, voor wij er zelf ook even tussenuit gaan. Verderop in de nieuwsbrief lees je bijvoorbeeld wanneer het Educatie-festival volgend jaar plaatsvindt en hoe je straks een plekje kunt boeken. En we geven je nog twee zomerkijktips voor in de bios.

 
 
 
 
 
 
 
 
Vooruitplannen?
 

Ben je al bezig met de planning voor het nieuwe schooljaar? Vergeet niet een Movies that Matter-vertoning op te nemen! Neem je klas bijvoorbeeld mee naar de bioscoop tijdens de introductieweek of bezoek het feestelijke festival in maart.

 

Film in de bioscoop
Gedurende het hele schooljaar organiseren wij filmvertoningen voor het voortgezet onderwijs, ISK en mbo. We werken samen met bioscopen en filmhuizen door heel Nederland, zodat de vertoningen altijd dichtbij jouw school plaatsvinden. Het nieuwe programma voor het schooljaar 2024-2025 is nu beschikbaar en kan geboekt worden.

 

Festival
In de buurt van Den Haag of Amsterdam? Vergeet dan niet het Movies that Matter Educatiefestival in je agenda op te nemen. In augustus maken we de definitieve filmselectie bekend. En vanaf september kun je een plekje reserveren via de website. Zet vast een reminder voor na je vakantie!

 

Data en locaties:

  • Woensdag 19 en donderdag 20 maart 2025, Amsterdam, EYE Filmmuseum
  • Maandag 24 maart tot en met donderdag 27 maart 2025, Den Haag (locatie volgt)
 
 
 
 
 
   
Zomer biostips voor docenten
 
 
 
 
Maria Montessori
 

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was en streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen. In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria  de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy. Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Montessori legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode.

 

Maria Montessori draait nu in de bioscoop en is te zien met Cineville.

 
 
 
 
 
Fucking Åmål
 

In het saaie Zweedse provinciestadje Åmål is niet veel te doen. De sombere tiener Agnes woont er nog maar kort en hoort er niet bij. Ze is heimelijk verliefd op Elin, het populairste meisje van school, maar kan nergens terecht met haar gevoelens. Agnes’ wereld stort in wanneer Elin haar op haar 16e verjaardagsfeestje vernedert. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes’ moed, achteraf spijt van. Langzaam groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe.

 

Deze klassieker uit 1998 draait vanaf 11 juli en is ook te zien met Cineville.

 
 
 
 
 
 
Volg je ons al op LinkedIn?
 

Filmtips en de nieuwste updates over onze programma’s ontvang je ook via ons LinkedIn-kanaal.

 
  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly