Nationale Postcode Loterij

Movies that Matter wordt sinds 2019 gesteund door de Postcode Loterij. Jaarlijks ontvangen wij, dankzij de deelnemers van de loterij, een ongeoormerkte bijdrage van 500.000 euro. Mede dankzij deze steun kan Movies that Matter programma’s maken en vertoningen faciliteren, waarbij mensenrechten en een duurzame samenleving op de kaart worden gezet middels film. Dit gebeurt op ons jaarlijkse festival, filmtheaters en scholen door het hele land, en in landen waar persvrijheid in het geding is.

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Movies that Matter en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.