online versie
 
Nieuwsbrief Educatie, september 2021
 
 
 
 
 
 
Mooie start van een nieuw schooljaar
 

Het nieuwe schooljaar is alweer een aantal weken gestart en wij hebben ook een mooie start gemaakt met prachtige live educatievertoningen in Amsterdam bij het EYE Filmmuseum en in Vlissingen tijdens Film by the Sea. Wij zijn ontzettend blij dat we onze educatieprogramma’s eindelijk weer aan leerlingen kunnen laten zien!

 

Wil je ook een vertoning boeken? Lees verderop in deze nieuwsbrief meer over de gloednieuwe filmselectie voor het MtMF22 in Den Haag en Amsterdam. Of neem een kijkje op onze website voor een vertoning in een bioscoop bij jou in de buurt.

 
  Bekijk het aanbod  
 
 
 
 
 
 
 
Festival 2022
 

We kunnen de eerste titels aankondigen voor Movies that Matter Festival 2022! Het festival vindt plaats in Amsterdam op woensdag 16 en donderdag 17 maart en in Den Haag van maandag 28 tot en met donderdag 31 maart.

 

We vertonen de volgende films:

 

Daarnaast organiseren we net als voorgaande jaren in Den Haag debatten i.s.m. Amnesty rondom het thema etnisch profileren voor mbo studenten van de opleiding Orde & Veiligheid.

 

De kosten bedragen €5,- per leerling. Movies that Matter accepteert de CJP-kaart.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
Kennismakingsactie
 

Ben je met je (v)mbo klas nog niet eerder naar een vertoning van Movies that Matter geweest? Dan kunnen we je een gratis vertoning aanbieden tijdens het festival in Amsterdam of Den Haag! Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

 
  Stuur ons een mail voor meer informatie  
 
 
 
 
 
 
 
Online kennismakingssessie
 

Ben jij op zoek naar mooi lesmateriaal, écht indrukwekkende films en handige tools om mensenrechten, vooroordelen en discriminatie in jouw klas bespreekbaar te maken?

 

Binnenkort bundelen wij de krachten met de educatieve afdelingen van Amnesty International en de Anne Frank Stichting om een vrijblijvende kennismakingssessie voor docenten in het voortgezet onderwijs te organiseren.

 

Deze kennismakingssessie vindt plaats op dinsdag 5 oktober van 16:00 tot 17:00 uur in MS Teams. Je ontvangt per mail een link naar de bijeenkomst en krijgt de mogelijkheid om je vragen al vooraf in te sturen.

 
  Schrijf je in  
 
 
 
 
 
 
 
Les over Sacharov-winnaars
 

De Sacharovprijs voor de vrijheid van denken is het hoogste eerbewijs dat de Europese Unie toekent aan personen die zich inzetten voor de mensenrechten.

 

In het kader van deze prijs ontwikkelden we een online leerpad bij de film Born Free. Wat betekent het om na zoveel jaar van ongelijkheid gelijk te zijn? Met die vraag volgde Ilvy Njiokiktjien tien jaar lang de eerste generatie Zuid-Afrikaanse jongeren die na de afschaffing van het apartheidssysteem opgroeit in ‘gelijkheid’.

 

Naast Born Free tippen we op onze website ook twee films over oud-Sacharov winnaars Nelson Mandela en Malala.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Het laatste MtM Educatie nieuws
 

Blijf op de hoogte van alle Movies that Matter Educatie activiteiten via onze LinkedIn pagina!

 
  Volg ons  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly