online versie
 
Nieuwsbrief
mei 2024
 
 
 
 
 
 
On Tour: Drawing a Line
 

In mei zie je bij Movies that Matter On Tour de MtMF24-docu Drawing a Line in 18 filmtheaters door het land. Een portret van de jonge Indiase cartoonist Rachita Taneja, die vervolging en censuur tegengaat met humor en eerlijkheid. Te midden van toenemende onderdrukking van vrijheid van meningsuiting, neemt ze het op tegen de Hindoenationalistische ideologie van de Modi-regering.

 
  Bekijk de data  
 
 
 
 
   
Prijswinnaars in de bios
 
 
 
 
Radical
 

Winnaar Grand Jury Fiction Award

 

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

 

Te zien vanaf 2 mei

 
 
 
 
 
The Mother of
All Lies
 

Winnaar Grand Jury Documentary Award

 

In de levendige wijk in Casablanca waar Asmae El Moudir opgroeide, bepaalde haar overheersende grootmoeder alles in huis: het verleden werd verzwegen en foto’s hingen er niet. In een poging om deze onbesproken historie te ontrafelen bouwt ze haar buurt na als maquette. Samen met familie en buren reconstrueert ze op onorthodoxe wijze haar pijnlijke persoonlijke, maar ook de gedeelde geschiedenis van Casablanca die lang verborgen bleef.

 

Te zien vanaf 16 mei

 
 
 
 
 
 
Daily Reports
 

Blik terug op het festival met onze reeks dagelijkse videoreportages.

 
  Bekijk de video's  
 
 
 
 
 
 
Stagevacatures
 

Lijkt het je fantastisch om het filmprogramma voor Movies that Matter Festival 2025 mede samen te stellen? Of denk je liever mee over een nieuwe contentreeks voor onze socials? Kom dan na de zomer bij Movies that Matter stage lopen!⁠ Per september zijn verschillende teams op zoek naar stagiairs.

 
  Bekijk de vacatures  
 
 
 
 
 
 
 
EuropaNacht in Paradiso
 

In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 mei opent Paradiso Amsterdam haar deuren voor EuropaNacht. De Kiesmannen slaat één maand voor de Europese Verkiezingen de handen ineen met culturele partners, zoals Politieke Jongeren en Stem op een Vrouw, voor een epische clubnacht met een uitgebreid cultureel programma. Movies that Matter presenteert er een late night filmprogrammering.

 
  Koop je ticket  
 
 
 
 
 
 
 
Inspiratiesessie Diversity Day
 

Laat je inspireren tijdens onze speciale inspiratiesessie in aanloop naar Diversity Day 2024! Samen met SER Diversiteit in Bedrijf duiken we op dinsdag 14 mei in de kracht van diversiteit en inclusie op de werkvloer, met een programma dat de verhalende kracht van film combineert met verdiepende gesprekken. De sessie vindt plaats van 14:45 tot 18:15 uur in het sfeervolle Cinerama Filmtheater in hartje Rotterdam.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
The Climate Story Lab
 

Op 24 en 25 mei presenteert Movies that Matter een speciale editie van The Climate Story Lab bij Hart Beach in Scheveningen.

 
  Lees meer  
 
 
Agenda
 
 
2 mei
Bioscooprelease: Radical
 
7 mei t/m 12 mei
Sprouts Film Festival
 
8 mei t/m 9 mei
EuropaNacht
 
10 mei t/m 12 mei
Amsterdam Koerdisch Film Festival
 
14 mei
Inspiratiesessie Diversity Day
 
16 mei
Bioscooprelease: The Mother of All Lies
 
23 mei
Bioscooprelease: I am the River, the River is Me
 
24 mei t/m 25 mei
Movies that Matter x The Climate Story Lab
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly