online versie
 
Nieuwsbrief maart
 
 
 
 
 
 
Awardwinnaars MtMF21
 

Wij kijken met trots terug op een geslaagd online festival. Het Movies that Matter Festival 2021 kende veel premières, bijzondere verdiepingsprogramma’s en prachtige awardwinnaars. Bekijk alle bekroonde films hier. Alle verdiepingsprogramma’s kun je hier terugkijken.

 

Wij werken alvast aan nieuwe filmprogramma’s, online en hopelijk ook snel weer in de filmtheaters. In de tussentijd vind je een groot aanbod van movies that matter op de VOD-platformen van onze partners via ‘MtM at home’.

 
  MtM at home  
 
 
 
 
 
 
 
MtM-films op NPO 2Doc
 

Voor wie niet genoeg kan krijgen van het festival, is er op NPO 2Doc een speciale selectie met documentaires van het Movies that Matter Festival te zien. De selectie bestaat uit 15 klassiekers van het festival. Alle films zijn gratis te zien.

 

Op de hoogte blijven van het aanbod van 2Doc? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief 2Doc Weekly.

 
  2Doc selectie  
 
 
 
 
KRO-NCRV
 

KRO-NCRV organiseerde op MtMF21 een impactgesprek bij Shadow Game. Blijf op de hoogte van hun programma’s middels hun nieuwsbrief.

 
  Nieuwsbrief KRO-NCRV  
 
 
 
 
 
 
The Magnitude of All Things
 

In samenwerking met FLOOR, het culturele platform van de Hogeschool van Amsterdam, organiseren we een online vertoning van The Magnitude of All Things. Op zondag 30 mei kun je de documentaire gratis kijken op de site van FLOOR.

 

The Magnitude of All Things is een adembenemend én intiem pleidooi voor de waarheid over klimaatverandering. Filmmaker Jennifer Abbott schetst parallellen tussen haar rouw om de dood van haar zus aan kanker, en de verwoesting door de opwarming van de aarde. Prachtig gefilmd, met verhalen uit de frontlinies van klimaatverandering wereldwijd.

 

RSVP via onderstaande button.

 
  RSVP  
 
 
 
 
 
 
 
MtM Educatie
 

Ook voor leerlingen en studenten maken we filmprogramma’s met verdieping. Docenten kunnen online films inclusief lesmateriaal boeken. Liever met je klas naar de bioscoop? Vanaf september organiseren we weer live vertoningen in filmtheaters in het hele land.

 
  Educatieprogramma's  
 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly