online versie
 
dit is een template
 
 
 
 
 
 
Filmvertoningen online en in de bioscoop
 

Haal het Movies that Matter festivalgevoel naar de klas met onze splinternieuwe online programma’s! We hebben twee programma’s ontwikkeld bestaande uit een film, verdiepingsprogramma en lesmateriaal. Ook kunnen we nu alvast aankondigen dat we in september weer starten met live vertoningen in de bioscoop.

 
 
 
 
 
 
 
 
Online programma: Watani My Homeland
 

Voortgezet onderwijs v.a. leerjaar 3 en mbo.

 

In samenwerking met IDFA hebben we een indrukwekkend programma rond de film Watani My Homeland ontwikkeld. In deze ontroerende documentaire zien we door de ogen van kinderen hoe het is om in oorlog te leven en te moeten vluchten. Lisa Wade en Arjan Erkel zorgen voor de verdieping en gaan in op het thema vrijheidsbeperking. Arjan werkte voor Artsen Zonder Grenzen in Dagestan en werd ruim twee jaar gegijzeld.

 
  Bekijk de teaser  
 
 
 
 
 
 
 
Online programma: Les Misérables
 

Voortgezet onderwijs v.a. leerjaar 4 en mbo.

 

Samen met IFFR hebben we ons succesvolle educatieprogramma rondom de film Les Misérables doorontwikkeld tot een online variant. Het programma bestaat uit een monoloog door theatermaker Mahfoud Mokkadem, een nagesprek en lesmateriaal. In de verdieping wordt een link gelegd tussen de thema’s uit de film en gaat het over etnisch profileren en omgaande spanningen tussen verschillende groepen vanuit een specifieke context.

 
  Bekijk de teaser  
 
 
 
 
 
 
 
Praktische informatie
 

Kosten voor beide programma’s zijn € 4,- per leerling.  

 

Het programma boeken kan door te mailen naar educatie@moviesthatmatter.nl.

 

Kijk voor meer informatie over o.a. de programmaduur en de inhoud op onze website.  

 
  Meer info  
 
 
 
 
 
 
 
Live vertoningen
 

De films die wij hadden geselecteerd voor ons festival in 2021 vertonen wij vanaf september in de bioscoop. Neem een kijkje op onze website voor het volledige programma. Wil je meer weten of een vertoning boeken? Mail dan naar educatie@moviesthatmatter.nl.

 
  Film in de bioscoop  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly