Educatie Award

Movies that Matter moedigt jongeren aan betrokken te raken bij mensenrechten en maatschappelijke kwesties. Dit doen we onder andere met het Movies that Matter Educatiefestival in Amsterdam en Den Haag, waar we toegankelijke films over maatschappelijke thema’s presenteren voor scholieren en studenten. Samen met een moderator en gastspreker(s) gaan we tijdens het interactieve programma dieper in op de onderwerpen uit de film.

Dit jaar reiken we voor het eerst een Educatie Award uit. We doen dit om het belang van film voor de maatschappelijke bewustwording van kinderen en jongeren te benadrukken en om onze waardering te uiten aan de makers van de films uit het educatieprogramma.  

Voor deze nieuwe competitie kijkt een jury negen films (zes features en drie shorts) die deel uitmaken van het Movies that Matter Educatiefestival. Samen kiezen zij de beste educatieve film van het festival, die er met de Educatie Award vandoor gaat. De jury bestaat uit: Annelou Molendijk (praktijkonderwijs docent), Valentino Zaalman (praktijkonderwijs leerling en mentorleerling van Annelou), Arthur Gort (MBO-student Media College) en Elly de Bruin (filmdocent van het jaar regio Oost).

Nominaties

Juryleden

  • Annelou Molendijk – Docent praktijkonderwijs 
  • Valentino Zaalman – Praktijkonderwijs leerling 
  • Arthur Gort – MBO-student (Mediaredactie) 
  • Elly de Bruin – Filmleraar van het Jaar regio Oost & docent Theater en Film